پالەك بىزئادەتتە كۈدىلىك تامىقىمىزدىن ئايرىلمايدىغان كۆكتاتلارنىڭ بىرى ،،سىز ئۇنىڭ قانداق پايدىلىق تەرەپلىرىنىڭ بارلىقىنى بىلەمسىز ؟؟
1، پالەكتە كۆپ مىقتاردا ۋىتامىن س ، ئاقسىل <500گىرام پالەكتە 2تۇخۇم بىلەن تەڭ ئاقسىل بۇلىدۇ >،خۇلوبوسۇ ، تۈمۈر ماددىسى ، ۋەكۆپلىگەن يىمەكلىك تالاسى ، ئۇنىڭدىن باشقا ۋىتامىن ئې قاتارلىق سالامەتلىككە پايدىلىق ۋىتامىللىرى ئىنتايىن كۆپ ،
پالاك ئىنتايىن ئاسان ھەزىم بۇلدىغان كۆكتات بولغاچقا ،ياشانغانلارنىڭ ، كىىچك بالىلارنىڭ ھەمدە گۈزەللىكنى سۈيدىغان ئاياللارنىڭ كۆپلەپ ئىستىمال قىلىشىغا ئىنتايىن مۇۋاپىق ، ئۇنىڭدىن باشقا شېكەر سىيىش كېسىلى <تاڭ نىياۋبىڭ >بولغانلار ، يۇقىرى قانبېسىمى بارلار ،داۋاملىق ئىچى قېتىۋالدىغانلار ، كۈزى تولرلىشىدىغانلار داۋاملىق ئىستىمال قىلىپ بەرسە كېسىلىدە كۈرىنەرلىك ياخشىلىنىش بۇلىدۇ
ئەسكەرتىش< بۆرىگىدە ، ئۈتىدە تاش بالار ئامال بار ئىستىمال قىلماڭ چۈنكى پالەك تەركىبىدە 菠菜所含草酸与钙盐能结合成草酸钙结晶>>
ئەمدى سىلەرگە بۈگۈن تەييارلىغان پالەك ياغ سۇ مانتىسى بىلەن پالەك پۆرىسىنى قىلىش ئۇسۇلىنى دەپ ئۆتمەكچىمەن
ماتىرياللار : پالەك 2تۈپ ، كالا گۈشى 400گىرام ، بىرباش پىياز ،ئاق لوبودىن مۇۋاپىق مىقتاردا ،
تەم تېتىتقۇ ؛،تۇز ،قارمۇش ، ئىككى تۇخۇم ،ئازىراق كۈنجىت مېيى
تەييارلاش ئۇسىلى : رەسىمىدىكىدەك قىيما قىلىۋالىمىز ، ئادەتتە ئۆيدە مانتا ئىتىپ باققانلار قىيمىنى قانداق قىلىشنى ئوبدان ئۇقىدىغۇ دەيمەن ، ئاندىن بىرتۇخۇم چېقىپ مۇۋاپىق مىقتاردا تۇز سېلىپ ، ئازىراق بوشراق خېمىي يۇغۇرۋالمىز ،خېمىرنى قولدا يۇغۇرساق تېخىمۇ ياخشى مەن ۋاقىتنى تىجەش ئۈچۈن خېمىر يۇغۇرۇش ماشىنىسىدا يۇغۇردۇم 5مىنۇتتىلام تەييار بولدى

ئاندىن رەسىمدىكىدەك تۈگۈپ ،تاۋىغا سېلىپ پىشۇرمىز ،مەن چۆرىسىنى نىپىز قىلىپلام يەملەشتۈردىم ،سىلەر گۈل چىقىرىپ تۈگۈشنى ئۇقساڭلار تېخىمۇ ياخشى ،
مەن ئىككى خىل ئۇسۇلدا ئەتتىم بىرسى رەسمدىكىدەك گۆشنان پىشۇرغاندەك ،ياغدا پىشۇردۇم ،يەنە بىر خىل ئۇسۇلى كاۋامانتىسى تۈككەندەك تۈگۈپ ،قازاننى ئازىراق مايلام ،تۈگۈلگەن مانتىلارنى سېلىپ مانتا ياغدا قىزارغاندىن كىيىن چىلاشقىدەك سۇقۇيۇپ ، 6،7 مىنۇت ئەتىراپىدا تۇۋاقنى چىڭ يېپىپ سۈيى تۈگۈگىچە قاينىتىمىز، شۇڭا بۇنى ياغلىق سۇدا پىشۇرۇلغان پالەك مانتىسى دەپ ئاتىدىم ،بۇنىڭ تەممى يۇمشاق لازا ئاچىقسۇغا چىلاپ يىسىڭىزمۇ بۇلىدۇ ، يەنە بىرسىنىڭ تەمى بىرخىل مۇس مۇس بەكمۇ يىيىشلىك
قانداق بۈگۈن تەييارلىغان بۇ قىيمىلىق تاماقلىرىم سىلەرگە يارغىدەكمۇ مۇنبەرداشلار
توغرا ئەسكەرتىش ئوتنىڭ يۇقىرى تۆۋەنلىكىگە بەك دىققەت قىلىڭلار ، مىنىڭ قىلغان بىرنەچچە پۆرەم سەل پەل كۈيۈپ قالدى دىسە

[ بۇ يازماگۈلقەنىتتەرپىدىن2011-03-29 06:50دە قايتا ت ]