باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى axtuzi نادىرلىدى .(2009-04-29)
ماتىريال؛پىششىق كالاگۆشى
قوشۇمچە ماتىريال:دۇفۇ،كۆپتۈرۈلگەن پىڭتوزا،كۆك سەي،سامساق،زەنجىۋىل،سۇڭ پىياز.
تىتىتقۇلار:تۇز،تىتىتقۇ،پۇرچاق قىيامى،قۇرتۇلغان لازا،جاڭيۇ، كاۋاپچىن تالقىنى،جىجىڭ،شورپا،ماي،كىراخمال،لازا مىيى،
ئىشلەش ئۇسولى: 1- قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ قىسقا توغرالغان،قۇرتۇلغان لازا،توغرالغان سامساق،زەنجىۋىل،سۇڭ پىياز،لارنى سىلىپ يىنىك قورۇپ پۇراق چىققاندا مۇۋاپىق مىقتاردا شورپا قۇيۇپ تۇز ۋىيجىڭ،جىجىڭ،جاڭيۇ،كاۋاپچىىن تالقىنى سىلىپ تەمىنى تەڭشەپ كاتەكچە شەكىلدە توغرالغان كالا گۆشىنى سىلىپ ياغدا پىشۇرۋالغان دۇفۇنى سىلپ بوش ئۇتتا قاينىتىپ ئۇنىڭ ئۆستۈنگە،كۆپتۈرۈلگەن پىڭتۇزىنى سىلىپ قىسقا توغرالغان كۆك سەينى سىلىپ ئازراق قورغان دىن كىيىن متەخسىگە ئالساق بولدۇ. [attachment=245]
ئالاھىدىلكى: رەڭگى ماسلاشقان شورپىلىق يىيىشلىك بولدۇ.
|