ئاساسى ماتىريالى ؛ كالتە باقىلە ، قىزىلمۇچ ،
قۇشۇمچە ماتىريال؛ غۇل پىياز ، سامساق ،زەنجىۋىل ،يۆل كىراخمال ، كۈنجۈت مىيى
دورا-دەرمەك؛ تۇز ، تىتىتقۇ ، شىكەر ، سۈزۈك ياغ
تەييارلاش ؛ باقىلەنى يانتۇ توغرايمىز ، قىزىلمۇچنى غىش شەكىلدە توغرايمىز .
غول پىياز ،زەنجىۋىل ،سامساقلارنى كىچىك غىش شەكىلدە توغرايمىز .(مىقدارى ئازراق بولسىلابولىدۇ)
قورۇش ئۇسۇلى ؛ قازانغا سۇقۇيۇپ قاينىغاندا باقىلەنى سىلىپ چالا پۇشۇرۇپ قىزىلمۇچنى سىلىپ سۈزۋالىمىز ،
قازاننى چايقاپ ئازراق سۈزۈك ماي قۇيۇپ قۇشۇمچەتەملەندۈرگۈچ ماتىرياللارنى سىلىپ داغلاپ باقىلەنى سىلىپ تۇز بىربال قوشۇق ، تىتىتقۇ يىرىم بال قۇشۇق شىكەر يىرىم بال قۇشۇق سىلىپ ئارلاشتۇرۇپ يۆل كىراخمالدىن ئازراق سىلىپ سۈزۈك ياغدىن 15گىرام كۈنجىت مىيىدىن 3گىرام قۇيىمىز بىر ئارلاشتۇرۇپلا تەخسىگە ئۇسسىمىز .
رەڭگى كۆركەم يىيىشلىك بولىدۇ . دۈملەنگەن گۈرۈچ بىلەن يىسە يىيىشلىك .
[ بۇ يازمائەلقاينارتەرپىدىن2011-03-22 10:44دە قايتا ]