山药炖土鸡 پىچەكگۈل بىلەن قىلىنغان توخۇ شورپىسى
ماتىريالى: يەرلىك تۇخۇ،پىچەكگۈل1تال..زەنجخۋىل.سۇڭپىياز،ئالقات.چىلان4-5تال.ۋەباشقا قۇۋەت دورىلىرى . يۇمغاقسۇت
تېتىىتقۇلار: تۇز
تەييارلاش ئۇسۇلى:تۇخۇنى پاكىز يۇيۇپ ئادالاپ ئىھتىياجىمىزغا ئاساسەن چايايمىز.پىچەكگۈلنى ئاخلاپ دۇملىتىپ توغرايمىز .ئالقات.چىلانى يۇيۇپ تەييارلايمىز،زەنجخۋىلنى پىيەر توغرايمىز.سۇڭپىيازنى4-5سانتىمىىتىرقىلىپ توغرايمىز
ئىتىش ئۇسۇلى:تۇخۇگۈشىنى بىر قاينىتىۋالىمىز ئاندىن سۇزۈك سۇقۇيۇق قاينىتىپ تۇخۇنى زەنجخۋىل.سۇڭپىياز،ئالقات.چىلان4-5تال.ۋەباشقا قۇۋەت دورىلىرى تۇز سېلىپ يۇقۇرى بېسىملىق قازاندا 20مىنۇت قاينىتمىز تۇخۇ پىشقاندا ئاغىزىنى ئېچىپ دۇملىتىپ توغرىغان
پىچەكگۈلنى سېلىپ 2 مىنۇت قايناتساق بۇلىدۇ ئاندىن قازانغانغا تۈكۈپ تۇز تەمىنى تەڭشەپ ئۈستىگە ئازراق يۇمغاقسۇت سېلىپ ئىستىمال قىلىمىز
ئەكەرتىش:گۆش تۇخۇسىنى 8مىنۇت ئەتراپىدا قىلساق بۇلىدۇ. قارا سۆئەڭلىك تۇخۇ بولسا 30مىنۇت قىلساق بۇلدۇ كەپتەر.غاز.ئۆردەك گۈشىنىمۇ مۇشۇنداق قىلىپ پۇشۇرۇشقا بۇلىدۇ
ھە راس تاس قاپتىمەن ئۇنتۇق قالغىلى مۇشۇ تۈردىكى شورپىلاغاپىچەكگۈل
سالماي مۇشۇ ئۇسۇلدا دۇملاپ ئۇستىگە جۇجۇۋاۋا.بەنشىر،ئېلىپ يىسەتېخىمۇ يېيىشلىك بۇلىدۇ. لېكىن مەن تۇرغان رىستۇراندا پەقەتلام ئۆردەكنىڭ مۇ شۇ خىلدىكى شورپىسىغىلام ،جۇجۇۋاۋا.بەنشىر،سېلىپ水饺鸭子دەپ سا تاتتۇق. باشقىسىغا سېلىشنى ئۈزۈڭلا قارار قىلىڭلار