خۇرۇچى
يۇمران تەرخەمەك500گرام،قۇرۇق لازا4گرام،قىچا مىيى30گرام،تۇز8گرام،قارىمۇچ8تال،قىزىلمۇچ مۇۋاپىق مىقداردا.
ئېتىش ئۇسۇلى
1.تەرخەمەكنى ئاقلاپ يۇيغاندىن كىيىن چىمچىلاق بارماق ئۇزۇنلۇقىدا ۋەچوكا توملۇقىدا قەلەمچە قىلىپ،15مىنۇت تۇزغا چىلىنىدۇ.
2.تۇزدىن سۈزۈۋىلىپ سۈيى ساقىتىۋېتىلگەندىن كىيىن قىزىلمۇچ ئۇۋۇقىنى سېپىپ تەخسىگەتېزىلىدۇ.
3.ياغ چۈچۈگەندىن كىيىن قارىمۇچ بىلەن لازىنى سېلىپ سۇس ئوتتا قورۇلىدۇ.لازا بىلەن قارىمۇچنى سۈزۈۋىلىپ،ياغنى تەخسىدىكى تەرخەمەك قەلەمچىسى ئۈستىگە قۇيۇپ تەييارلىنىدۇ.
ئالاھىدىلىكى
تەمى ئاچچىق-چۈچۈك،مايلىق تائاملار بىلەن يېسە بولىدۇ.
[ بۇ يازمائەلىفتەرپىدىن2011-03-19 12:53دە قايتا تەھر ]