ئادەتتە كۈندە كومپيۇتېر ئالدىدا ئولتۇرۇپ خىزمەت قىلىدىغانلارنىڭ چارچىشى نىسبەتەن كۆرۈنەرلىك بولىدۇ، مۇۋاپىق دەرىجىدە دەم ئېلىش بىلەن يېمەكلىكنى بىرلەشتۈرۈپ سالامەتلىكنى ئاسراش مەخسىدىگە يەتكىلى بولىدۇ.
چارچىغاندا ئىستىمال قىلىشقا مۇۋاپىق يېمەكلىكلەر:
1. قايناق سۇ ئىچىش لازىم. بۇ نېرۋىنى تېنىچلاندۇرۇپ، مېڭىنى سەگەكلەشتۈرۈپ، ھارغىنلىقنى تۈگىتىش رولىغا ئىگە.
2. شاكىلات ئىستىمال قىلىش لازىم.
3. ۋىتامىن ئىستىمال قىلىش لازىم. ۋىتامىن B1، ۋىتامىن B2 ۋە ۋىتامىن C لار بەدەنگە يىغىلىپ قالغان كېرەكسىز ماددىلارنى تېزلىكتە بىر تەرەپ قىلىپ، ھارغىنلىقنى تۈگىتىش رولىغا ئىگە.
4. يۇقىرى ئاقسىللىق يېمەكلىكلەرنى كۆپ ئىستىمال قىلىش لازىم. بەدەندە ئېنىرگىيىنىڭ سەرپ قىلىنىشى زىيادە كۆپ بولۇپ كەتسە، ئاسانلا ھارغىنلىق پەيدا بولىدۇ. شۇڭا تۇخۇم گۆش ۋە پۇرچاق تۈرىدىكى يېمەكلىكلەر قاتارلىق ئېنىرگىيە تولۇقلايدىغان يۇقىرى ئاقسىللىق يېمەكلىكلەرنى كۆپ ئىستېمال قىلىش لازىم.
5. ئىشقارلىق يېمەكلىكلەرنى ئىستېمال قىلىش كېرەك. يېڭى مېۋە، كۆكتات، سۈت، قېتىق قاتارلىق ئىشقارلىق يېمەكلىكلەر بەدەندە كىسلاتالىقنىڭ ئارتىپ كېتىشىدىن كېلىپ چىققان ھارغىنلىقنى تۈگىتىدۇ.
مەنبە''؛
http://www.uyghurweb.com/munber