تاماق ئىسىمى: تۈگۈر
ماتىريالى:گۆش،باش پىياز،تۇز،قارمۇش،ئاقمۇچ،ئۇن،سۇ.
ئىتىش ئۇسۇلى:ئاۋال ئېھتىياجىمىزغا ئاساسەن خېمىر يۇغۇرۋالىمىز. ئاندىن گۆشنى توغىرايىمىز،ئانىدىن پىياز چانايىمىز،گۆشنى قۇناق چوڭلۇقىدا توغىرىغاندىن كىيىن چانالغان پىياز بىلەن ئارلاشتۇرمىز،ئاندىن ئۈستىگە قارمۇش،ئاقىمۇش،تۇز (سۇ تۇز)،بىلەن ياخشى ئارلاشتۇرۇپ قىيىم قىلۋالىمىز.
ئاندىن خېمىرنى نىپىز يېيىپ توغىراپ جىلىتە ھالەتكە كەلتۈرمىز،ئانىدىن ئېھتياجىمىزغا ئاساسەن تۈگىمىز.
كىيىن قازانغا سۇ قۇيۇپ تۈگۈلگەن تۈگۈرنى قازانغا سېلىپ قاينىتىپ پىشۇرمىز.
مانا مىزلىك تۈگۈر مۇشۇنداق تەييار بۇلىدۇ.
قېنى تارتىنماي تۇزىنى تېتىپ بېقىشايلى!!!
[ بۇ يازماشەخلاتەرپىدىن2011-03-09 12:48دە قايتا تەھر ]