ماتىريالى: قوي گۈشى 800گىرام قىزىل سەۋزە1تال سېرىق سەۋزە بىر تال كۆكلازا1تال پىياز نان 1تال 1تال پەمىدۇر يۇمغاقسۇت
دوررا دەرمەكلەر: شىكەر .كاۋاۋىچىن 8قۇراق قوۋزاق داچىن . سوگو زەنجىۋىل سۇڭپىياز قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ سامساق 5چىش چانالغان قۇرۇرۇلغان قىزىل لازا. زىرە
اپەمىدۇرقىيامى
تەييارلاش ئۇسۇلى: گۈشنى تۇخۇم چوڭلىقىدا چاياپ قاينىتىپ ئىلۋالىمىز سەۋزىنى قىرىپ خىش شەكلىدە ياكى يۇمۇلتۇپ توغرايمىز سۇڭپىياز ئات قۇلاق زەنجىۋىل ياپىلاق توغرايمىز ناننى 8پارچىگە بۈلۈپ توغرايمىز
قۇرۇتۇلغان قىزىل لازىنى قانناق قا بېسىپ يۇمشىشاندا چانايمىز پەمىدۇر نى قۇغۇن تىلغان دەك توغرايمىز پىيازنى چوڭ چوپ توغرايمىز
تىېتىتقۇ: تۇز. تېتىتقۇ
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا 1چۈمۈش ياغ قۇشۇپ شىكەر سېلىپ قوچۇپ قىيام بولغاندا گۈشنى سېلىپ قورۇيمىز ئاندىن سامساق زەنجىۋىل پىياز پەمىدۇر سېپ
قورۇپ تۇز سالمىز ئاندىن چانا نالغان قىزىل لازا پەمىدۇرقىيامى سالىمىز ئاندىن قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ
كاۋاۋىچىن 8قۇراق قوۋزاق داچىن . سوگو
سېپ قورۇپ سۇقۇيۇيۇپ يۇقۇرى بېسىمىلىق قازاندا 10مىنۇت قاينىتىمىز پىشقاندا ئاغىزىنى ئېچىپ سەۋزىنى سېپ يەنە2 مىنۇت قايناتساق بۇلىدۇ
ئۇنداق قىلمىساق سەۋزىنى قاچىغا سەپ قاسقان پۇشۇر ساقمۇ ياكى سۇدا پۇشۇرساقمۇ بۇلىدۇ
پىشقانسا يۇقۇرى بېسىمىلىق قازانغا قۇشۇپ تۇز تېتىتقۇ ئات قۇلاق توغرىغان سۇڭپىياز نى زىرەنى سېلىپ تەمىنى ياخشى تەڭشەپ ناننىڭ ئۈستىگە ئېلىپ يۇمغاقسۇت سېپىپ بەرسەك بۇلىدۇ
[ بۇ يازمائازاپتەرپىدىن2011-03-06 10:40دە قايتا تەھر ]