ئاسسالامۇ ئەلەيكۇم تورداشلار!
توردىشىمىز شەھلا ئاچچىق-چۈچۈك بېلىقنى تەييارلاش ئۇسۇلىنى سوراپتىكەن،مەن كۆرگۈنۈم بويىچە ئاددىلا قىلىپ يوللاپ قوياي دىدىم،پايدىلىنىپ قالساڭلار ئەجەپ ئەمەس.
خۇرۇچلار:بېلىق،كاۋاۋىچىن،يۆل قىزىلمۇچ،قۇرۇق قىزىلمۇچ،زەنجىۋىل،غول پىياز،سامساق،پۇرچاق ئۈندۈرمىسى
تەييارلاش ئۇسۇلى:بېلىقنى يۇيۇپ پاكىزلىغاندىىن كېيىن،باش قۇيرۇقلىرىنى كېسىپ ئېلىپ قويىمىز،ئاندىن بېلىقنى ئۇستىخاندىن ئايرىپ،يالپاقداپ توغراپ تەييارلايمىز.قازانغا ماي قۇيۇپ قىزىتىپ،قۇرۇق قىزىلمۇچ بىلەن كاۋاۋىچىننى سېلىپ قورۇيمىز،(كۆيۈپ كەتمسىۇن)ئاندىن قازاندا ئازراق قالدۇرۇپ،قالغىنىنى تەخسىگە ئۇسۇپ قويىمىز.قازانغا غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساق،يۆل قىزىلمۇچلارنى سېلىپ قورۇپ،سۇ قۇيۇپ،تۇز سېلىپ تەمىنى تەڭشەپ،بېلىقنىڭ بېشى،قۇيرۇقى ھەمدە ئۇستىخانلرىنى سېلىپ 10 مىنۇت قاينىتىمىز.ئاندىن باش،قۇيرۇق،ئۇستىخانلىرىنى يۇيۇپ تەييارلانغان پۇرچاق ئۈندۈرمىسى سېلىنغان قاچىغا سۈزۈپ قويىمىز.
يالپاقلانغان بېلىق گۆشىنى قازانغا سېلىپ 5 مىنۇت قاينىتىپ بۇنىمۇ بايىقى قاچىغا تۆكىمىز.ئاندىن دەسلەپتە قورۇپ تەييارلىۋالغان قۇرۇق قىزىلمۇچ كاۋاۋىچىن قورۇمىسىنى ئۈستىگە سالىمىز،ئاخىردا ئازراق ماي چۈچۈتۈپ ئۈستىگە قۇيىۋېتىمىز،پىياز كۆكىدىن ئۈستىگە چېچىپ قويساق كۆركەم بولىدۇ.شۇنىڭ بىلەن سۇدا پىشۇرۇلغان ئاچچىق-چۈچۈك بېلىق تەييار بولىدۇ
سۈرەتلىرى بار ئدى،ئەپسۇس يوللىيالمىدىم.يەنە بىر 郫县豆瓣酱دەيدىغان قۇتىلىق قىيام باركەنتۇق مەن ئۇنى كىرگۈزمىدىم،چۈنكى ئۇنىڭ ھالال-ھاراملىقى نامەلۇم.
[ بۇ يازمائاھۇتەرپىدىن2011-02-23 11:03دە قايتا تەھرى ]