نەقىل
بۇ مەزمون1قەۋەتتىكىئاشپەزنىڭ2009-03-30 11:54دە يوللىغان يازمىسى :
ۋىجىڭ (味精) :
بۇ ئاساسلىقى مىكرو ئوگانىزىملارنىڭ ئاشلىقلارنى ئېچىتىشتىن ھاسىل
بۇلدىغان ھازىرقى زامان تەم تەڭشىگۇچى بۇلۇپ،ئاساسلىق تەركىبى ناترىي
گلوتامات،بۇئالاھىدە ئشتىھائاچقۇچى تەم پەيدا قىلىدۇ.ناترى گىلوتامات
يۇقىرى تېمپېراتۇرىدائۇزاق تۇرسا پارچىلىنىپ زەھەرلىك ماددا ھاسىل
.......