ماتىريال:
300گىرام سۈت
1قوشۇق پۇرقلىق مىنىرال :خەنزوچە香精دەپ قويدۇ
4دانا تۇخۇم
100گىرام شىكەر
300گىرام قايماق
ئىشلەش ئۇسولى:
1-قازانغا تەييارلانغان سۈتنى يەنى پۇراقلىق مىنىرالنى قۇيۇپ ئىستىمىز،ئەمما قايناپ كەتمىسۇن.
2-تۇخۇمنىڭ ئىقى بىلەن سىرىقىنى ئايرىۋالمىز،ئاندىن ئىسىتۋاتقان سۈتنىڭ ئىچىگە سىلىپ قوجۇپ ئىلىشتۇرمىزئاندىن شىكەرنىما ئوخشاش ئاستا ئاستا سىلىپ ئىلەشتۈرمىز،شىكەر ئىرىخىچە.
3-قازاندىكى ماتىريالنى قوجۇپ تۇرمىز كۆيۈپ كەتمىسۇن،قۇيۇق ھالەتكە كەلگچە قوجىيمىز.
4-ئاندىن تەييارلاپ ئايرىم قاچىغا ئىلىپ قويمىز،1سائەتتىن كىيىن يەنى سوۋىغان دىن كىيىن تۇڭلاتقۇ غا سىلىپ قويمىز.
5-سالغان ۋاقىتتىن باشلاپ ھەر بىر سائەتتە بىرقىتىم ئىلىشتۇرۇپ بىرىمىز،بۇ ۋاقىت 4-5 سائەكىچە بولدۇ.
6-ئاندىن ئولتۇرۇپ ئىستىمال قىلسىڭىز بولدۇ.


مەنبە:ئۆزەم
دىھقەت باشقا مۇنبەر لەرگە كۆچۈرۈشكە قەتئى بولمايدۇ، بولمىسا ئاقىۋىتىگە ئۆزى مەسئول بولدۇ.