ئاساسلىق ماتىريالىك 1تال ياڭيۇ 2تال قىزىل سەۋزە قېرىنقۇلاق پۇرچاق ئۇيۇتمىسس كۆك سامساق كەرەپشە. يۇمغاقسۇت زەنجىۋىل پەمىدۇر 1تال پۇچاق بوتقىسى ئاچچىقسۇ كالا گۈشى 50گىرام ئۇن 3جىڭ تۇخۇم 2تال توغۇرغا سۇيى پەمىىدۇ قىيامى
قۇشۇمچەماتىريللار: تۇز تېتىتقۇ تۇخۇ تەن جەھىرى
ماتىرياللارنى تەييارلاش ئۇسۇلى: ئالدى بىلەن ئۇن تۇخۇم توغۇرغا سۇيىدىن پايدىلنىپ ئىتى چىڭ بولغان خېمىر يۇغۇرۋېلىپ تىندۇرۇۋالىمىز ئاندىن نوغۇچ بىلەن ئېچىپ ئىنچىكە قىلىپ توغراپ تەييارلايمىز رەسىمدىكىدىك: بەرەڭگە قىزىل سەۋزە نى يۇيۇپ دىڭ-دىڭ توغراپ سۇغا چىلاپ قۇيىمىز بولمىسا بەرەڭگە قار بۇلۇپ قالىدۇ كۆك سامساق كەرەپشە يۇمغاقسۇت يۇيۇپ دىڭ-دىڭ توغراپ ئايرىم-ئايرىم قاچىغا ئالىمىز
زەنجىۋىل نى ئۇششاق چانايمىز كالا گۈشى ئۇششاق توغراپ زەنجىۋىل بىلەن بىرگە قۇيۇپ قۇيىمىز قېرىنقۇلاقنى پۇرچاق ئۇيۇتمىسىنىمۇ ئۇششاق توغرايمىز پەمىدۇر مۇ ئۇششاق توغرايمىز يۇمغاقسۇتنى چانايمىز
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا ياغ قۇشۇپ قىززىغاندا كالا گۈشى زەنجىۋىل نى سېلىپ قورۇپ ئازراق تۇز سېلىپ بەرەڭگە قىزىل سەۋزە سېلىپ قورۇيمىز ئاندىن پەمىدۇرنى سالىمىز ئاندىن پۇرچاق بوتقىسى پەمىىدۇ قىيامىنى سېلىپ
رەڭگىنى چىقىرىمىز كەرەپشە كۆك سامساق نى سېلپ بىر قورۇپلام سۇقۇيىمىز،تۇز تېتىتقۇ تۇخۇ تەن جەھىرى سېلىپ تەم گە كەلتۇرىمىز، پۇرچاق ئۇيۇتمىسس .قېرىنقۇلاقنى بەرەڭگەسەۋزە ياخشى پىشقاندا سېلىپ1-2قاينىسا
بۇلىدۇ
تەمىنى تېتىپ بەرەڭگە سەۋزە ياخشى پىشقاندا ئەڭ ئاخىردا ئاچچىقسۇ قۇشۇپ ئاندىن چانالغان يۇمغاقسۇت سېلپ ئالساق بۇلىدۇ
قازانغا سۇقۇيۇپ قاينىغاندا تەييارلىغان خېمىرنى سېلىپ پۇشۇرۇپ سۇغاق سۇدا چايقىۋېتىپ قاچىغا سېلىپ تەييارلانغان سەينى ئۈستىگە ئېلىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ
[ بۇ يازماشەخلاتەرپىدىن2011-02-06 10:43دە قايتا تەھر ]