قۇناق پولوسىنىڭ تەييارلاش ئۇسۇلى :
ماتېرىيالى ؛ قوناق يارمىسى، گۆش . سۇ ماي. سەۋزە . پىياز. تۇز ، شىكەر. زاراڭزا، چېچىكىدە.تەييارلىنىدۇ.
ئېتىش ئۇسۇلى
1)مۆلچەرلەنگەن قوناق يارمىسىنى يۇيۇپ ئىلمانسۇغا چىلاپ قويىمىز، ئوخشاش نىسپەتتىكى سەۋزىنى قەلەمچە قىلىپ توغرايمىز.
2)قازانغا 5:1 نىسپەتتە ماي قۇيۇپ قىزىتىپ ئازراق تۇز سۈيى بىلەن داغلاپ. پىيازنى سېلىپ سارغايغاندا ئېلىۋېتىپ. گۆشنى سېلىپ قىزارغىچە قورۇپ، ئاندىن سەۋزە قەلەمچىسىنى سېلىپ قورۇيمىز. سەۋزە پىشقاندا سۇ قۇيۇپ قاينىتىپ 10مىنۇتتىن كېيىن كۆپكەن يارمىنى سۇسىزلاندۇرۇپ . پولونىڭ سۇيىدىن مەلۇم مىقداردا ئېلىۋېتىپ يارمىنى سەۋزىنىڭ ئۈستىگە تەكشى سېلىۋېتىپ . ئۈستىىگە ئالدىن ئېلىۋېلىنغان . سۇنى قۇيۇپ قاينىتىمىز. پولونىڭ سۈيى ئازلىغاندا ئۆرۈپ سۇس ئوتتا قاينىتىمىز.زاراڭزا چېچىكىنى قايناق سۇغا چىلاپ ئاغىزىنى يېپىپ قويىمىز. پولونى يەنە بىر قېتىم ئۆرۈپ ئوتنى سۇسلىتىپ دۇملەيمىز . 30 مىنۇتتىن كېيىن ئازراق شىكەرنى زاراڭزا چېچىكى سۈيىگە سېلىپ ئېرىتىپ . پولو دەم يىگەندىن كېيىن پولونىڭ ئۈستگە تەكشى سېپىپ يەنە بەش مىنىۇت دۈملەپ پولونى ئۆرۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇلغاندىن كېيىن لىگەنگە ئۇسسۇپ ئۈستىگە ەگۆش بېسىپ مېھمانغا ئالىمىز،
شىپالىق رولى؛ ئۇزۇقلۇق قىمىتى يۇقىرى پارقىراق يۇمشاق بۇلۇپ ،بەدەننى كۈشلەندۈرۈپ ئورگانىزىمنى قۇۋۋەتلەش . مىڭە يۇرەكنى قۇۋۋەتلەندۈرۈش قاندىكى ماي ماددىسىنى تۈۋەنلىتىش زىيادە سىمىزلىك . ئۆمۇرنى ئۇزارتىش ئۆپكىنى قۇۋۋتلەش ،كۆزنى روشەنلەشتۈرۈش خۇسۇسىيتىگە ئىگە.
مەن (ناۋات)ىجاندىن بىر ئادىغىنا سوئال.
شاھيار ئۇستام مۇشۇنداقراق بولامدۇ؟
[ بۇ يازماناۋاتتەرپىدىن2010-07-31 18:35دە قايتا تەھر ]