hantagri illikdunya.biz sohpat
axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2774
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 810(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

  

                                              


[خۇرۇچى]
   گۆش بىر كىلوگرام ، پىياز بىر تال ،گۈرۈچ ئىككى كىلوگرام ، زىرە مۇۋاپىق ،سۇ يېغى 500گرام ، چامغۇر بىر كىلوگرام ، بىھى تۆتتىن -بەشكىچە ، تۇز مۇۋاپىق ، سەۋزە بىر كىلوگرام ، ئانار بىر دانە ، قېتىق مۇۋاپىق مىقداردا .
   [ئېتىش ئۇسۇلى]
   1.گۆش ، بېھى، سەۋزە ، چامغۇر چاقماق قەنتتەك چوڭلۇقتا توغرىلىدۇ. پىياز يالپاق توغرىلىدۇ.
   2. گۈرۈچنى پاكىز يۇيۇپ، يېرىم سائەت ئىسسىق سۇغا چىلاپ قويۇلىدۇ.
3 . قازانغا ياغ قۇيۇپ 7 دەرىجە قىزىتىپ ، پىيازنى،گۆشنى سېلىپ قورۇپ، ئۇنىڭدىن كىيىن سەۋزىنى سېلىپ ياخشى قورۇپ بولغاندىن كىيىن، تۇز ، سۇ قۇيۇپ چامغۇرنى سېلىپ پەس ئوتتا سىم -سىم قاينىتىپ زىرۋەك تەييارلىنىدۇ.
4 .زىرۋەكنىڭ ئۈستىگە يۇيۇپ چىلاپ قويۇلغان گۈرۈچنى سېلىپ ، قازاننى تەكشى قاينىتىپ ،گۈرۈچنى سۈيى تارتىلغاندا بېھىنى ئاشنىڭ ئۇستىگە تىزىپ دۇملىنىدۇ.
   ئۈستىگە زىرە سېپىپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ ، لېگەنلەرگە ئۇسسۇپ ، ئۈستىگە ئانار چېچىپ ، قېتىق بىلەن بىرگە داستىخانغا كەلتۈرۈلىدۇ.
   ئالاھىدىلىكى
    ئاشنىڭ رەڭگى بوزرەڭ ،ئانار ئاش ئۈستىدە مارجاندەك پاقىرايدۇ.تەمى مەززىلىك ھەم يىيىشلىك    .
    

   توختى باقىنىڭ ئۇيغۇر تائاملىرى دېگەن كىتابىدىن ئېلىندى.
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2009-03-26 22:52 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
يۈسۈپجان
ئىرىشمەكچى بولسىڭىز  يۈتۈرۈپ كۈرۈڭ
دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 1174
نادىر تېما : 4
يازما سانى : 1395
شۆھرىتى: 59410 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 59848 دوللار
تۆھپە: 138 ھەسسە
ياخشى باھا: 809 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 333(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-09-25
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-24
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

چۈنكى  تەييارلىنىۋالغا ن  نەرسىلەر  ئارىسىدا  زىرە  ،  بىھى  ،  چامغۇر  ، قاتارلىق  نەرسڭلەر بار  .   يەنە  سەۋزە      بۇلار  پولونىڭ  رېڭىگە  بىۋاستە  تەسىر  كۆرسىتىدۇ .
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-01-15 22:30 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( يۈسۈپجان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئائىلىدە گۇرۇچ تائاملىرىنى تەييارلاش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا