ئالدىنقى قىتىم بىر مۇنبەردىشىم گۈربچ ئۇنىنى يۇغۇرۇش ئۇسلىبىنى سوراپتىكەن ،بۈگۈن سوراپ بىلىۋالدىم دەپ بىرەي،
ئالدى بىلەن قىزىق شۇغا ئۇننى ئاز -ئازدىن سىلىپ ئىلشتۇرۇپ خىمىر ھالەتكە كەلگۈچى ئۇننى سالىمىز. خىمىر بولغاندىن كىيىن ياپراقچە بىلەن ئۇتىنى يىپىپ 6 سائەتىىن ئۇشۇق تۇرغۇزۇپ خىمىر تىغاندا ياپىلاق قىلىپ ئۇزۇنچىغا كىسىپ ياغاچ زىققى يۇگەپ ئوتكۇزۇمىز ،ئاندىن قازانغا سۇ قۇيۇپ سۇ قاينىغاندا سىمچا تۇشۇكلۈك تۇرنى قازاننىڭ ئىچىگە قۇيۇپ زىققا ئۆتكۇزىۋالغان خىمىچىنى توغرىسىغا تىكلەپ قۇيۇپ دوملەپ پىشۇرىۋالىمىز، ئاندىن سۇزۇپ ئىلىپ بازارغا ئەچىقىپ، كاۋاپدانغا ئالدىن تەيارلىۋالغان خىمىرنى ئۈستىگە دورا دەرمەكلەرنى سۈركەپ ئوتقا قاخلاپ قىتىشقاندا ئالساقلا بۇلىدىكەن. مەن بۇ كەسىپنىڭ ئەھلى بولىمغاچقا مۇشۇنچىلىكلا يازالىدىم تۇلۇق بىلىدغانلارنىڭ تۇلۇقلاپ قۇيىشىنى ئۈمۈت قىلىمەن.
[ بۇ يازمايۈسۈپجانتەرپىدىن2010-12-17 18:00دە قايتا ت ]