
[/


خۇرۇچلىرى:كالا گۇشى،چىڭسەي(كەرەپشە)زەنجىۋېل،پۇرچاق مۇرابباسى،كاۋاۋىچىن،زىرائەت مىيى قاتارلىقلار.
تەييارلاش ئۇسۇلى:گۇشنى 8سانتىمىتىر ئۇزۇنلىقتا قەلەمچە قىلىپ توغرايمىز،چىڭسەينى 4سانتىمىتىر ئۇزۇنلىقتا ئىنچىكە توغرايمىز.
قازاننى ئىتتىك ئوتتا قويۇپ،چۇچۇتۇلگەن زىرائەت مىيىنى قۇيىمىز،ماي قىزىغاندا گۇشنى سېلىپ،تاكى قورۇلغانغا قەدەر قۇرۇيمىز.ئارقىدىن قەلەمچە توغرالغان زەنجىۋېلنى سالىمىز،تۇز ،پۇرچاق مۇرابباسى سېلىپ قۇرۇيمىز،ئاندىن جىياڭيۇ قۇيۇپ،چىڭسەينى سىلىپ يەنە ئازراق قۇرۇيمىز،پىشقاندا كاۋاۋېچىن سېلىپ ئىككى ئورۇپلا ئالساق بولىدۇ...(ئېھتىياجىڭىزغا ئاساسەن قۇرۇق مۇچ دىگەندەكلەرنى سالسىڭىزمۇ بولدۇ جۇمۇ)مەنغۇ مۇچ يىمەيمەن،شۇڭا يازمىدىم.

ياقتۇرىشىڭلارنى ئۇمۇت قىلىمەن دوسلار!!!