
خۇرۇچلىرى:كالا گۇشىدىن 2 كىلوگىرام،جىياڭيۇدىن 400گىرام،شاكال بەدىياندىن 10 گىرام،قوۋزاقدارچىندىن 10 گىرام،توغرالغان سۇڭپىيازدىن 20گىرام،زەنجىۋېلدىن 20گىرام، ئاق شىكەردىن 60گىرام،سۇ مېيىدىن 150گىرام،بەرەڭگەدىن2 باش،قىزىل مۇچتىن 1باش.
ئېتىش ئۇسۇلى:كالا گوشىنى چاسا توغراپ، مايدا سارغايتىمىز.ئاندىن سۇدا كۇچلۇك ئوت بىلەن پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز.بەرەڭگىنى سۇدا چالا پىشۇرۋالىمىز،ياكى مايدا داغلىساقمۇ بولىدۇ.
پىشقان كالا گۇشى،سۇڭپىياز،بەرڭگە،شاكال بەدىيان،قىزىل مۇچ،،جىياڭيۇ،ئاق شىكەر،زەنجىۋېل،قوۋزاقدارچىنلارنى تەڭلا سۇغا سېلىپ،سۇس ئوتتا دۇملەپ،قۇيۇلغىچە قاينىتىپ ئالسىڭىزلا بولىدۇ.
بەكمۇ يىيىشلىك...ياقتۇرىشىڭلارنى ئومۇت قىلىمەن!