hantagri illikdunya.biz sohpat
دولان
ئېغىزىڭ قان  ..

دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


UID نۇمۇرى : 1015
نادىر تېما : 6
يازما سانى : 562
شۆھرىتى: 5985 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 60 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 663 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 133(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-22
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-06
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەسىم:


تاتلىق سۇدا ياشايدىغان بېلىقنىڭ تۈرى ئون نەچچە خىلدىن ئاشىدۇ. ئۇلارنىڭ تەركىبى بىر-بىرىگە ئوخشىمايدۇ. ئۇنىڭ ئىچىدىكى كۆپرەك ئىستىمال قىلىنىدىغان كارىب بېلىقىنىڭ تەركىبىدە 17.3 گىرام ئاقسىل، 5.1 گىرام ماي، 25مىللىگىرام كالتىسىي، 175 مىللىگىرام فوسفور، 1.6 مىللىگىرام تۆمۈر، 1.1 مىللىگىرام ۋېتامىن B2، 3.1 مىللىگىرام ۋېتامىن PP، 81مىللىگىرام خولېستېرىن بار.
قۇۋۋىتى: 100گىرام بېلىقتىن 115 كىلوكالورىيە قۇۋۋەت ھاسىل بولىدۇ.
بېلىق گۆشىدىكى ئاقسىل سۈپەتلىك ئاقسىل قاتارىغا كىرىدۇ، شۇڭا ئۇنىڭ سۈمۈرلۈش نىسبىتى يۇقۇرى بولىدۇ، بېلىق گۆشىدىكى مايمۇ تويۇنمىغان ماي كىسلاتاسىدىن تەركىب تاپقاچقا، بەدەن تەرىپىدىن تولۇق سۈمۈرلىيەلەيدۇ. شۇنىڭ ئۈچۈن بېلىق گۆشىنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى يۇقۇرى بولىدۇ، ئاسان سىڭىدۇ، يەل پەيدا قىلمايدۇ. قانچە يېڭى بولسا شۇنچە ياخشى بولىدۇ. يېڭى بېلىق گۆشىدىكى ۋېتامىنلار پۇشۇرۇلغاندا ئانچە كۆپ بۇزۇلۇپ كەتمەيدۇ. دېڭىزدىن چىقىدىن بېلىقلارنىڭ تەركىبىدە يود، مىس قاتارلىق ماددىلار كۆپ بولىدۇ. بۇلارمۇ بەدەنگە پايدىلىق. بېلىقنى كاۋاپ قىلىپ، شورپا قىلىپ يېيىشكىمۇ ھەر خىل قورۇمىلارنى تەييارلاپ ئىستىمال قىلىشقىمۇ بولىدۇ. بازارلاردىكى تەكرار قىززىتىلغان مايدا پۇشۇرۇلغان بېلىق يېيىشتىن ھەزەر ئەيلەش كېرەك. ماتىرياللاردا كۆرسىتىلىشىچە بۇنىڭ تەركىبىدە راك پەيدا قىلغۇچى ماددىلار بولىدىكەن.

ئۇندىن باشقا بىلىق ئىستىما ل قىلىشتا دېققەت قىلىدىغان يەنە بىر ئىش : قېتىق ، غورا، گۈرۈچ، سىركە، كەپتەر باچكىسى، سامساق، پىياز، سۇزاپ ئۇرىقى، بېلىق، ئەنجۈر قاتارلىقلارنى بىر كۈندە، بىرلا ۋاقىتتا ئېستىمال قىلماسلىق لازىم. ئەگەر ئېستىمال قىلسا جوزام (ماخاۋ)، بەرەس (ئاق كېسەل) نى پەيدا قىلىدۇ. ھۆل مېۋىنىڭ ئارقىسىدن سۇ ئىچمەسلىك ، سامساق بىلەن پىيازنى بىللە يېمەسلىك ، تونۇر كاۋىپىنى تونۇردىن ئىلىپلا يۆگەپ قويغان بولسا يېمەسلىك، بىر ئاز ئوچۇق قويۇپ بۇسلىرىنى چىقىرۋېتىپ ئېستىمال قىلىشى كېرەك. پىيازنى كۆپ ئېستىمال قىلسا كەلەپ(داغ-سەبگۈن)، ۋە باش قېيىش پەيدا قىلىدۇ. شاراب بىلەن سۈت بىر كۈندە ئېچىلسە نېقرەس پەيدا قىلىدۇ. بېلىق، سۈت، توخۇ تۇخۇمى، قېتىق ۋە پىشلاقنى بىر كۈندە يېمەسلىق
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-11-01 00:13 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( دولان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
گۈلقەنىت
كۈڭۈلنىڭ كەينىگە كىرمەڭ كۈڭۈل ھەرجايغا باشلايدۇ ..

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 737
نادىر تېما : 9
يازما سانى : 2373
شۆھرىتى: 24515 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 35880 دوللار
تۆھپە: 123 ھەسسە
ياخشى باھا: 2512 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 856(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن ئەجەپ دىققەت قىلماپتىمەن ،،،بېىلققا، لىڭ مۇن سۈينى سېقىپ تەڭ تەڭشەيمەن
كۈدە پىيازنى ئاز دىگەندە  2باش يەيمەن . كەچتە ئۇخلاشتىن بۇرۇن سۈت ئىچىمەن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-01 02:04 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلقەنىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axpaz
دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 14
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 10
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 6(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
ئاخىرقى كىرگىنى:2010-11-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بۇنداق كاۋاپ بەك ييىشىلىك بولدۇ.
http://bilimzar.com
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-01 08:21 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axpaz ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ناۋات
كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم.سۇ بۇلايمۇ،يىلتىز مۇ؟

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 506
نادىر تېما : 15
يازما سانى : 598
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 253(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-10
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-05-29
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مۇنبىرىىمىزدىن مۇشۇنداق ئېسل تېمىلىرىڭىز ئۈزۈلۈپ قالمىسۇن .
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-01 08:25 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ناۋات ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئۇيغۇرئاي
كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم،سۇ بولايمۇ يىلتىزمۇ؟

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 957
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 2052
شۆھرىتى: 20780 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 21969 دوللار
تۆھپە: 108 ھەسسە
ياخشى باھا: 2180 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 451(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-19
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئاللا!مەن ھەجەپمۇ دىققەت قىلمايدىكەنمەن دىسە؟؟؟كوپ رەھمەت سىزگە!يىگەنلا بىلەن بولمايدىكەن ئەمەسمۇ؟؟؟بۇنىڭ ئاقىۋېتى باركەن ئەسلىدە!
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-01 12:52 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرئاي ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1730
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1160(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن بېلىقنى شورپا قىلىپ ئىچىشكە بەك ئەمراق ھەم ئۇزۇقلۇق قىمىتىمۇ يۇقىرى بۇلىدۇ
شورپا قىلغاندا !!!!!!
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-02 00:19 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

گۈلقەنىت
كۈڭۈلنىڭ كەينىگە كىرمەڭ كۈڭۈل ھەرجايغا باشلايدۇ ..

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 737
نادىر تېما : 9
يازما سانى : 2373
شۆھرىتى: 24515 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 35880 دوللار
تۆھپە: 123 ھەسسە
ياخشى باھا: 2512 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 856(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون5قەۋەتتىكىئاشپەزنىڭ2010-11-02 00:19دە يوللىغان يازمىسى  :
مەن بېلىقنى شورپا قىلىپ ئىچىشكە بەك ئەمراق ھەم ئۇزۇقلۇق قىمىتىمۇ يۇقىرى بۇلىدۇ
شورپا قىلغاندا !!!!!!




توغرا دەيسىز
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-02 00:24 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلقەنىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

مۇسلىمە
دەرىجىسى : قىزىققۇچى ئەزا


UID نۇمۇرى : 127
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 40
شۆھرىتى: 615 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 710 دوللار
تۆھپە: 103 ھەسسە
ياخشى باھا: 63 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 8(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-03-25
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن ئۆزەم جېق يىمەيمەن ئەمما يولدىشىم بەكلا ئامراق بولغاچ بىلىق پىشۇرۇش ، بىلىق شورپىسى تەييارلاشقا ئۇستا بوپ كەتكەنمەن .
يەنىلا كام يەرلىرىم بولسا تۇلۇقلاشقا تىرىشىمەن .
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-02 04:43 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇسلىمە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2772
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 810(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

دەريا   بېلىقىنى  يىسەڭ  قىلىپ  كاۋاپ ،
ئاللا  بىرەر  ئەجرىڭگە  مىڭ  ساۋاپ !
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-02 14:04 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » مەشھۇرلىرىمىز
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا