ماتىريالى؛گوش 100گىرام،يىسۋىلەك5قۇلاق،فىنتوزا،كوك-قىزىلمۇچ،سۇماي،
يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ،غولپىياز،سامساق
تەم خۇرۇچلىرى؛تۇز،ئاقمۇچ،ئۇۋاق كاۋۋاچىن،ئاچچىقسۇ
تەييارلاش؛فىنتوزىنى قايناق سۇغا چىلاپ يۇمشىتىمىز.
گوش،يىسۋىلەك،كوك-قىزىلمۇچلارنى قەلەمچە قىلىپ توغرايمىز(رەسىمدىكىدەك)

قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا3چۇمۇچ ماي قۇيۇپ قىزىغاندا گوشنى سېلىپ مۇنەكلەشتۇرۇپ
قويماي گوش سارغايغاندا يىسۋىلەك،كوك-قىزىلمۇچلارنى سېلىپلا مايدىن سۇزىۋالىمىز.
قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ غولپىياز،سامساق يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ،سېلىپ قورۇپ
سۇزىۋېلىنغان .گوش يىسۋىلەكلەرنى سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ قۇرۇپ فىنتوزىنى سېلىپ تۇز
.ئاقمۇچ،ئۇۋاق،كاۋۋاچىن سېلىپ تۇزتەمىنى تېتىپ ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ تەخسىگە
ئۇسۇپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ

تور بېتىمىزنىڭ تەرەقىياتى ئۇچۇن ئاستىدىكى ئېلاننى چىكىپ قۇيۇڭ!!!!!