كاۋا مانتىسى(葫芦包子)
ماتىرىيالى:يەرلىك شېكەر كاۋىسى ،بۇغداي ئۇنى،باش پىياز،كۆكمۇچ-قىزلمۇچ،ئىستىمالىڭىزغا قاراپ.
تەم خۇرۇچىلىرى:تۇز،سۇ،قارامۇچ،سۇ مېيى،شېكەر.
تەييارلاش ئۇسۇلى:كاۋىنى ئاقىلاپ پاكىز يۇيۇپ ،دانچە قىلىپ توغرايىمىز،بىر قاچىغا بۇغداي ئۇنىىنى تۆكۆپ سۇ قۇيۇپ ،تۇزدىن ئاز مېقىداردا
سېلىپ،ئارلاشتۇرۇپ خېمىر يۇغۇرۇپ تەييارلايىمىز، دانچە قىلىپ توغرالغان كاۋىنى (باش پىياز)(كۆكمۇچ-قىزلمۇچ) (شېكەر) (قارامۇچ)
قاتارلىق ماتىريياللار بىلەن ئوتتا قىزىتىلغان سۇ مايدىن ئازراق بىرىپ قىيىما قىلىپ تەييار قىلىۋالىمىز،ئاندىن يۇغۇرۇلۇپ بولغان خېمىرنى يۇملاق قىلىپ ئۈزۈپ جىلىتە ئېچىپ تەييارلايىمىز.
ئېتىش ئۇسۇلى:ئېچىپ تەييار قىلىۋالغان جىلىتىنىڭ ئۈستىگە كاۋا قىيىمىسىنى ئېلىپ ئخىچام قىلىپ چىگىپ تەييارلايىمىز،ئاندىن قاسقاننىڭ
ئۈستىنى سۇ مايدا مايلاپ چىگىلگەن كاۋا مانتىسىنى رەتىلىك تىزىپ ،يۇقىرى ئوتتا قايناۋاتقان قازانغا قاسقاننى قۇيۇپ ،تەخىمىنەن 25دىن30
مىنۇتقچە دۈملەپ پىشۇرۇپ ئېلىپ ئىستىمال قىلىساق بولدۇ.
ئالاھىدە ئەسكەرتىش:
(قارامۇچ)(باش پىياز) (كۆكمۇچ-قىزلمۇچ) (شېكەر) مۇشۇ ماتىرييالارنىڭ قايسىسىنى ئىشلەتسىڭىز بىرسىنى ئىشلىتىڭ.
[ بۇ يازماناۋاتتەرپىدىن2010-10-29 23:08دە قايتا تەھر ]