بېلىقنى ياغدا پۇشۇرسا ناھايتى ياخشى چقىدۇ،بېلىقنى ئالدى بىلەن پاكىز يۇيۇپ . پەشلەب ئانىدىن قەلەمچە قىلىپ چاناپ ،تۇز ،تېتىقۇ،ھۆل كىراخىمال، تۇخۇم، زەنىجۋىل سوقمسى، قاتارلقلار بىلەن تەملەندۇرۇپ، قازانىغا ماي قۇيۇپ ماي نۇرمال قىزغانىدا بېلىقىنى مايغا سېلپ ئاستا- ئاستا مايداپىشۇرۇپ ئا لىمىز ،ھەمدە تۇز، زىرە ،قارىمۇچدن پايدىلىپ ئۈستگە سېپىپ ئىتىمال قىلىساق بولدۇ.
ئالاھىدە ئەسكەرتىش:بۇ چۇشەندۈرۈش ئاساسىي جەھەتىن توغرا بۇلۇپتۇ،بىراق ئىملا خاتالىقى خېلى كۆپ .
بۇ ئەھۋالارغا قاتتىق دىققەت قىلىڭ.
[ بۇ يازماناۋاتتەرپىدىن2010-10-25 10:00دە قايتا تەھر ]