
تۇخۇم پوشكىلى
خۇرۇچى
ئان ئۇق 70گىرام،ئەبجەش ياغ 175گىرام ( ئېھتىياجىڭىزغا قاراپ سۇمايئىشلەتسىڭىزمۇ بۇلىدۇ).تۇخۇم 10دانە،تۇز ۋە خېمىرتۇرۇچ مۇۋاپىقمىقداردا.(خېمىرتۇرۇچ سالسىڭىزمۇ سالمىسىڭىزمۇ بۇلىدۇ .)
سېلىش ئۇسۇلى
1-قاچىغا تۇخۇمنى چېقىپ قوچۇپ،ئۇنىڭغا ئۇن ، تۇز ، ئېرىتكەن خېمىرتۇرۇچنىسېلىپ ئارىلاشتۇرۇرۇپ ،ئاندىن سۇ قۇيۇپ شىرە ياشاپ،15-20 مىنۇت تىندۇرۇلىدۇ.(شىرىگەكۈدىنى ئۇششاق توغراپ قوشىۋەتسىڭىزمۇ بۇلىدۇ )
2- تاۋىنى ياكى قازاننىقىزىتىپ ئەبجەش ياغ ياكى سۇ يېغىدا داغلاپ،تىندۇرغان شىرىنى ئۆلچەملىك قىلىپ قۇيۇپ، تەكشى يېيىتىپ ، ھەر ئىككى يۈزىنى تەكشى سارغايتىپ پىشۇرۇلىدۇ.
ئالاھىدىلىكى
رەڭگى توق سېرىق،تېشى چۈرۈك ، ئىچى يۇمشاق ،يىيىشلىك .