illikdunya.biz abduheni
parhat
قوچىقارنىڭ كەينىگە يانغىنى قوققىنى ئەمەس!
دەرىجىسى : مەڭگۈلۈك ئەزا


UID نۇمۇرى : 132
نادىر تېما : 8
يازما سانى : 253
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 59(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-03-26
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز كالا گۆشى قورىمىلارنى تەييارلاش دىن بۇ سەھىپىگە يۆتكەپ كەلدى(2010-11-06)


    گۈرۈچ ئىككى كىلوگرام،زەنجىۋىل سۈيى ئازراق،گۆش500گرام،سوققان كاۋاۋىچىن  بىر چىمدىم،ياغ200گرام،سامساق بىر تال،يېسىۋىلەك(بەسەي)250گرام،پۇرچاق ئۇنى35  گرام،پىنتوزا140گرام،سوققان زەرچىۋە بىر چىمدىم،سۇڭپىياز70گرام،زىرە مۇۋاپىق،پەمىدۇر  بىر تال.
[ئېتىش ئۇسۇلى]
    1.گۈرۈچنى پاكىزە تازىلاپ،ئىلمان سۇ بىلەن3-4قېتىم يۇيىلىدۇ.
    2.سەۋزىنى قەلەمچە،گۆشنى نېپىز،يالپاق،يىسىۋىلەك(بەسەينى)چاچتەك ئىنچىكە توغرىلىدۇ.پىنتوزا قىززىق سۇغا چىلاپ قۇيىلىدۇ.سۇڭپىياز،پەمىدۇر(شوخلا)سامساقلار ئۇششاق توغرىلىدۇ.
    3.قازانغا 140~150گرام ياغ قۇيۇپ،7-8دەرىجە قىزىتىپ،ياخشى داغلانغاندىن كىيىن گۆشى شېلىۋېلىنغان سۆڭەكنى ياغقا سېلىپ رەڭگى قىزارغىچە قورىلىدۇ.كېيىن سۆڭەكنى ئېلىۋىتىپ،پىيازنىڭ بىر قىسىمىنى قازانغا سېلىپ سارغايتىپ،ئاندىن توغرالغان سەۋزىنى سېلىپ ئازراق تۇز سېپىپ ئارىلاشتۇرۇپ قورۇلىدۇ.سەۋزە قورۇلۇپ قزغۇچ رەڭگە كىرگەندە،پولوغا كېتىدىغان سۇنىڭ يېرىمىنى قۇيۇپ،ئۇنىڭغا زىرە،ئازراق زەرچىۋە سېلىپ،10-15مىنۇت قاينىتىلىدۇ.زىرۋەكنىڭ تۇز تەمىنى تەڭشەپ،گۈرۈچنى سېلىپ،گۈرۈچنىڭ ئۈستىدىن بىر سانتىمىتىر كۆتۈرۈلۈپ تۇرغۇدەك قايناق سۇ قۇيۇپ،ئوتنى پەسەيتىپ،چوغنىڭ قىزىقىدا قازان تەكشى كاينىتىلىدۇ،ئاش قايناۋاتقاندا بىر نەچچە يېرىگە تاياق سانجىلىدۇ.گۈرۈچ سۇنى ئاساسەن سىڭدۈرۈپ  بولغاندا،ئاش15-10مىنۇت دەم يېدۇرۇلىدۇ.
    4.توغرالغان گۆشكە چىلانغان پۇرچاق ئۇنى،تۇز سېلىپ ئارىلاشتۇرۇپ،قازاندىكى7-6دەرىجە قىززىقلىقتىكى ياغقا گۆشنى سېلىپ قىزارتىپ قورۇپ،ئاندىن سۇڭپىيازنى سېلىپ بىر-  ئىككى ئېلىشتۈرۈپ ئۇششاق چانالغان پەمىدۇرنى سېلىپ قورۇپ ئارقىدىن يىسىۋىلەكنى(بەسەينى)سېلىپ سارغايغىچە قورۇلىدۇ.قورۇش جەريانىدا زەنجىۋىل سۈيى،كاۋاۋىچىن،مۇۋاپىق مىقداردا تۇز سېلىنىدۇ.ئاندىن ئازراق سۇ قۇيۇپ،يۇمشاتقان پىنتوزىنى،سامساقنى سېلىپ ئارىلاشتۇرىلىدۇ.بۇ سەي لېگەنگە ئۇسۇلغان پولونىڭ ئۈستىگە سېلىنىدۇ.مانا بۇ بەتتە پولو دېيىلىدۇ.
】ئالاھىدىلىكى【
بەتتە پولو قىش پەسلىدە شۇنداق ئېتىلىدۇ. لېكىن ياز پەسلىدە يىسىۋىلەك(بەسەي)ئورنىغاجاڭدو،تەرخەمەك كەرەپشىلەنى ئارىلاشتۇرۇپ ئەتسىمۇ ياكى خالىغان كۆكتات تۈرىدىن بىر نەچچە خىلنى قوشۇپ قورۇپ ئەتسىمۇ بولىۋېرىدۇ.
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-10-16 03:13 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( parhat ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئۇيغۇرئاي
كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم،سۇ بولايمۇ يىلتىزمۇ؟

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 957
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 2028
شۆھرىتى: 20780 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 21969 دوللار
تۆھپە: 108 ھەسسە
ياخشى باھا: 2180 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 451(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-19
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بەكمۇ چىرايلىق چىقىپتۇغۇ،ئۆزىمۇ بەك ئوخشىغاندەك قىلىدۇ.مەنمۇ ئۇگۇنۋالاي...رەھمەت سىزگە!
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-16 10:35 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرئاي ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئائىلىدە گۇرۇچ تائاملىرىنى تەييارلاش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا