ماتىريالى : بەرەنگە 2دانە، سۈزۇك سۇماي مۇۋاپىق مىقداردا،تۇخۇم بىردانە،
تېتىتقۇلىرى: تۇز، كاۋاۋىچىن ئۇنى، كىراخمال ، ئاقمۇچ،
تەييارلاش ئۇسۇلى: بەرەنگىنى (ياڭيۇنى) ئوخشاش چوڭلۇقتا قەلەمچە توغۇراپ ،سوغۇق سۇدا 2-3 قېتىم چايقاپ ، تۇخۇمنىڭ ئېقىنى چېقىپ ، تېتىتقۇلىرىنى ئارلاشتۇرۇپ قويىمىز،
ساپلىققا ماينى قۇيۇپ ، نورمال قىززىغاندا ، تەييارلىۋالغان بەرەنگە قەلەمچىسىنى سېلىپ ،بوش ئوتتا، بەرەنگە قەلەمچسى سارغايتىپ ،سۈزۈپ ئالىمىز،
سەل سوۋۇتۇپ ئستىمال قىلسىمۇياكى جاۋ يەن (ئارلاشما تېتىتقۇ) سپىپ ئستىمال قىلسمۇ بولىدۇ.
[ بۇ يازماشاھ تائامتەرپىدىن2010-10-10 16:10دە قايتا ]