hantagri illikdunya.biz sohpat
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
مېغىزخان
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 1257
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 60
شۆھرىتى: 620 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 620 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 65 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 88(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-10-06
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

سالام سىلەرگە،
مەن ۋەتەندىن يىرا ق جا يدا يېڭىدىن تۇرمۇش ۆگىنىۋا تقان بىرە يلەن ،نان پىشۇرۇپ با قا ي دەپ پە قەت قا ملاشتۇرا لما يۋا تىمەن مىكرو دۇلقۇنلۇ ق وچا قتا).ياردىمىڭلارغا تولىمۇ مۇھتا جمەن. رەخمەت.

چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-10-06 18:36 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مېغىزخان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 31
يازما سانى : 2690
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 774(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-13
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

  نېنىڭىزنى  نېپىزرەك  تەييارلاپ  ،  مىكرو  دولقۇنلۇق  ئوچاقنىڭ  تەخسىسىگە  سېلىپ  قويۇپ ، 5  مىنۇتقا    توغۇرلاپ  قويسىڭىز  پىشىدۇ .
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-06 22:26 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

فائىزە
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 1185
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 80
شۆھرىتى: 800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 900 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 82 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 82(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-09-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-13
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

   قېنى مۇنبەردىكى ئاشپەزلەر ؟جاۋاب بەرمەيدىغۇ؟ مەنغۇ دوخوپكىدا نان پىشۇرۇپ باقمىغان ، پىچىنە پىشۇرۇپ باققان . بولمىسا تەپسىلى يېزىپ قۇياركەنمەندۇق.         
http://bilimzar.com
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-07 12:17 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( فائىزە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1725
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1159(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ۋەئەلەيكۇم ئەسسىلام قېرىندىشىم ئادەتتە دۇخاپكىدا پىشۇرسىڭىز ئاستىنى 240گىرادۇس
ئاستىنى 180گىرادۇس تەڭشەپ پىشۇرسىز .مىكرۇ دۇلقۇنلۇق دۇخاپكىدا ئامتۇماتلىك ۋاقىت
تەڭشەيدۇ
ئاستىدىكى ئادىرىستىن پايدىلانسڭىز بۇلىدۇ
/bbs/read.php?tid-1711.html
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-07 13:12 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئۇيغۇرئاي
كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم،سۇ بولايمۇ يىلتىزمۇ؟

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 957
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 2048
شۆھرىتى: 20740 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 21929 دوللار
تۆھپە: 108 ھەسسە
ياخشى باھا: 2176 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 449(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-10
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئادەتتە،دوخۇپكىدا پىشۇرغان ناننى خىمىرتۇرۇچتا كۇپتۇرۇدۇغۇ دەيمەن!مەن بۇرۇن پىشىرۇپ باققان!ناننىڭ قەدرى ئوتۇلگەن چاغدا!
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-07 15:58 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرئاي ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

مېغىزخان
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 1257
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 60
شۆھرىتى: 620 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 620 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 65 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 88(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-10-06
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەخمەت كۆپچىلىك!!!!!
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-07 21:55 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مېغىزخان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۈمۈش
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 79 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم سىڭلىم:
مەن ئۆزەمنىڭ نان پىشۇرۇش تەجرىبەمنى سۆزلەپ بېرەي. مەن ناننى ھېچ ئوخشىتالماي، بۈگۈن بىر خىل، ئەتىسى بىر خىل قىلىپ يۈرۈپ ھازىر خېلى يامان ئەمەس نان قىلىدىغان بوپ قالدىم.
ئاۋۋال مانتا ياكى باشقا بولدۇرىدىغان تاماقلارغا تەييار قىلغاندەك، كىچىك چاي قوشۇقتا بىر قوشۇق خېمىر تۇرۇچ بىلەن بىر قوشۇق شېكەرنى ئىسسىق سۇدا ئېرىتىپ 15 مىنۇت قويۇپ قويۇڭ، ئۈستىدىن كۆپۈنچىلەر ئۆرلەپ چىققاندا داسقا يېتەرلىك ئۇننى ئېلىۋېلىپ، تەييار بولغان خېمىرتۇرۇچ ۋە ئىسسىق سۇ بىلەن ئانچە بوش قىلىپ قويماي خېمىر يۇغۇرۇڭ.
خېمىرغا پىششىق سۈت--خام سۈت قۇيسىڭىز خېمىر بولغىچە سۈتنىڭ سۈپىتى ئۆزگىرىپ ناننىڭ تەمىنى غەيرىي قىلىپ قويىدۇ--، سۇماي دېگەندەكلەردىن قۇيۇپ سىناپ بېقىڭ، مەن ئادەتتە مايلىقراق قىلىپ پىشۇرۇشنى ياخشى كۆرىمەن، يولدىشىم مېيى جىق كەلگەن ناننى ۋەتەننىڭ نېنى پۇرايدۇ، دەپ بەك ياقتۇرىدۇ. بىر قېتىم ماي قۇيۇپ پىشۇرۇڭ، يەنە بىر قېتىم سۈت قۇيۇپ دېگەندەك، قايسىسىنى ياقتۇرسىڭىز شۇنىڭغا كۆنەرسىز.
خېمىرنى قېلىن يۆگەپ 1.5-2 سائەت ئەتراپىدا بولدۇرۇڭ، بەك ئۇزۇن بولدۇرۇۋەتمەڭ، نېنىڭىز ئاچچىق بولۇپ قالىدۇ.
بولغان خېمىرنى ئېلىپ، مۇشتۇمدەك، ياكى ئۇنىڭدىن چوڭراق قىلىپ زۇۋۇلا ئۈزۈۋالىسىز، ئاندىن ئۈزۈلگەن زۇۋۇلىنى ئىككى قولىڭىزنىڭ ئارىسىغا ئېلىپ، ئوڭ قولنىڭ باش بارمىقى بىلەن چۆرىسىنى ئىچىگە ئېلىپ يۇمۇلاقلايسىز، ھەممىسىنى قىلىپ بولغاندىن كېيىن يەنە 10-15 مىنۇت تىندۇرۇڭ.
ئاندىن يۇمۇلاقلانغان زۇۋۇلىنىڭ ئوتتۇرىسىغا ئىككى باش بارمىقىڭىزنى پاتۇرۇپ باشقا بارماقلىرىڭىز بىلەن زۇۋۇلىنى چۆرگىلىتىڭ، شۇنداق قىلىپ تاكى چۆرىسىدە ئازراق يېرى قېلىن، ئوتتۇرىسى نېپىز بولغۇچە شۇنداق ئىشلەيسىز. ئاندىن ناننىڭ يۈزىگە تۈكۈچ بولسا تۈكۈچ سالىسىز، تۈكۈچ بولمىسا چوكا ياكى ۋىلكا بىلەن چەكسىڭىز بولىدۇ.
نانغا سىيادان قوشسىڭىز تەملىك بولىدۇ، سىياداننى يۈزىگە سەپسىڭىز پىشقاندا ھەممىسى چۈشۈپ كېتىدىكەن، شۇڭا مەن خېمىرىغىلا قوشۇۋېتىمەن. ناننىڭ يۈزىگە پىيازنى چاناپ سۈرسىڭىزمۇ بولىدۇ، لېكىن بۇمۇ بىر تاللاش، ئۆزىڭىز قايسىسىنى ياقتۇرسىڭىز شۇنداق قىلىڭ.
ئەمدى تېمپىراتۇرىسىغا كەلسەك، مەن چوڭ دوخوپكا ئىشلىتىمەن، دوخوپكامنىڭ ئاستى بىلەن ئۈستى بىرلا ۋاقىتتا قىزىمايدۇ، شۇڭا مەن ئاستىنى 220 گرادۇستا قىزىتىپ پىشۇرىمەن. مىكرو دولقۇنلۇق ئوچاقتا قانچىلىك ۋاقىتتا، قانداق تېمپىراتۇرىدا پىشىدىغانلىقىنى بىلمەيدىكەنمەن، شۇڭا گرادۇسنى مەن دېگەندەك ياكى باشقا تورداشلار دېگەندەك قىلىپ تەڭشەپ، ۋاقىتنى ئاز-ئازدىن تەڭشەپ، ھەرقېتىمدا ناننى يۈزى قانداقراق، قىزاردىمۇ، ئىچى قانداقراق تەكشۈرۈپ بېقىپ، پىشىپتۇ دېگەندە ئالسىڭىز، كېيىن شۇنى ئۆلچەم قىلىۋالسىڭىز بولىدۇ.
نېنىڭىز ئاچچىق بولسا خېمىرتۇرۇچ جىق كەتكەن ۋە بەك بولۇپ ئۆتۈپ كەتكەن، تېشى پىششىق، ئىچى خامراق بولسا ئوتىڭىز يۇقىرى كەتكەن، بەكرەك قاتتىق پىشىپ قالسا ئوت تېمپىراتۇرىسى تۆۋەن بولۇپ قالغان بولىدۇ.
تۇرمۇش دېگەن شۇنداقكەن، بىر تاماقنى نەچچە قېتىم، ھەتتا نەچچە ئون قېتىملاپ ئېتىپ ئاندىن ئۆگىنىدىكەنمىز، ئاللاھ خالىسا چوقۇم ياخشى قىلالايسىز.
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+80(ناۋات) قايىل قىلارل ..
  • چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-08 03:58 | 加拿大

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈمۈش ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    لالە
    دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


    UID نۇمۇرى : 1035
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 83
    شۆھرىتى: 955 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 1150 دوللار
    تۆھپە: 13 ھەسسە
    ياخشى باھا: 104 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 130(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-25
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-11
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇ مەزمون6قەۋەتتىكى كۈمۈشنىڭ2010-10-08 03:58دە يوللىغان يازمىسى  :

    كۈمۈش
    مېنىڭمۇ  دوخوپكاممۇ چوڭ دوخوپكا ، دوخوپكامنىڭ ئاستى بىلەن ئۈستى بىرلا ۋاقىتتا قىزىمايدۇ،(ئۈستى گاز ئوچاق ئاستى دوخوپكا )
    شوڭا  مەن دوخوپكامدا سامسا،  پىچىنە قاتارلىقلارقانداق پۇشۇرۇشنى بىلىمەيۋاتىمەن!بولسا تەجىربىڭىز سۆزلەپ بەرسىڭىز ،
    [ بۇ يازمالالەتەرپىدىن2010-10-30 17:30دە قايتا تەھرى ]
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-08 17:55 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( لالە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۈمۈش
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 79 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    لالە، ئىككىمىزنىڭ ئوچىقىمىز ئوخشاشكەن قارىغاندا، مېنى qq غا قوشۇڭە، شۇنىڭدا ئالدىرىماي دېيىشەيلى.
    ئاۋۋال سامسىنى قىسقىچە دەپ بېرەي، خېمىرنى بوش قىلىپ، خېمىرتۇرۇچلۇق قىلىپ يۇغۇرۇڭ، تەخمىنەن يېرىم سائەت ئەتراپىدا بولدۇرۇڭ، ئاندىن ئېلىپ چوڭ بىر ئەمبەلگە يېيىڭ، قانچە يوغان بولسا شۇنچە ياخشى، مەن ئادەتتە تاماق يەيدىغان ئۈستەلنىڭ داستىخىنىنى يىغىۋېتىپ شۇنىڭغا يايىمەن. خېمىرنى قانچە چوڭ يېيىتالىسىڭىز شۇنچە ياخشى. ئاندىن ئۆي تېمپىراتۇرىسىدا ئېرىگەن سېرىق ماينى يۈزىگە تەكشى سۈركەڭ. ئاندىن بىر تەرىپىدىن تۈرمەكلەڭ. ئۇزۇنچاق پىلتىدەك بولغاندا ئۈزۈپ ئىككى قولنىڭ ئارىسىغا ئېلىپ بېسىپ تۈگسىڭىز بولىدۇ. يۇمىلاق تۈگسىڭىزمۇ، ئۈچ بۇرجەك تۈگسىڭىزمۇ بولۇۋېرىدۇ.
    بىر تال تۇخۇمنىڭ ئېقى بىلەن سېرىقىنى ئايرىپ، ئېقىنى قىيمىغا قوشۇۋېتىڭ، گۆشى يۇمشاق، يېيىشلىك بولىدۇ، سېرىقىنى چوتكا بىلەن سامسىنىڭ يۈزىگە تەكشى سۈرۈڭ. ئاندىن ئۈستىگە نەچچە تال كۈنجۈت سەپسىڭىز چىرايلىق تۇرىدۇ.
    دوخوپكىنى baking گە ئەكىلىپ، 450 فاھرېنخېيت ياكى 230 گرادۇسقا توغرىلاپ چىرىقىنى ياندۇرۇپ قويۇپ، پات-پات قاراپ، ئۈستى قىزارغاندا ئالسىڭىز بولىدۇ.
    قايسى خىل پىرەنىكنى دېگىنىڭىزنى بىلىۋالاي، ئاندىن دەپ بېرەي.
    سىز قايسى دۆلەتتە راست؟ ئۇچۇر قىلىپ دەپ بېرىڭە!
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-08 22:53 | 加拿大

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈمۈش ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    مېغىزخان
    دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


    UID نۇمۇرى : 1257
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 60
    شۆھرىتى: 620 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 620 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 65 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 88(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-10-06
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-20
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    كۇمۇش ھەدە،ۋاقىت چىقىرىپ ئەستايىدىل ،تەپسىلى يازغان كۆرسەتمىڭىزگە كوپ رەخمەت. سىناپ كۆرەي.
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-09 13:18 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مېغىزخان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • »
    • Pages: 1/2     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ياردەم مەركىزى...
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا