باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز بېلىق گۆشى تەييارلىندىغان قورىمىلار دىن بۇ سەھىپىگە يۆتكەپ كەلدى(2010-11-06)
ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم ئاشپەز ئۇستاملار ياخشىمۇ سىزلەر !!! ئۇيغۇر تائاملىرى ھەممىگە مەلۇمكى ئۆزگىچە ئالاھىدىلىك ، ئۆزگىچە تەم ، ئۆزگىچە شەكىل........ قاتارلىق نۇرغۇن ئالاھىدىلكلىرى بىلەن رايۇنىمىز ئىچى ۋە سىرتىدا خىلى ئوبدان نام قازىنىپ باشقىلارنىڭ تاماق قاچىسىدىن ئورۇن ئىلىپ كىلىۋاتىدۇ . ھەمدە بۇ خىل ئۆزگىچىلىگى بىلەن يىراق يىقىندىن كەلگەن ساياھەتچىلەرنىڭ بىر خىل ساياھەت تۈرىگە ئايلىنىۋاتىدۇ . شۇ تەرىقىدە بىزنىڭ دىيارىمىزدا باشقا ئەللەرنىڭ تائاملىرىمۇ پەيدا بولۇۋاتىدۇ ھەمدە خەلقىمىزنىڭ جۈملىدىن ياشلىرىمىزنىڭ قىزغىن ماختىشىغا ھەم قەدەم تەشرىپىگە ئىگە بولىۋاتىدۇ . ( مەسلەن : دىكىس ، ھامبۇرۇغ ...... ) بۇلارنىڭ ئالاھىدىلكىگە قارايدىغان بولساق 1. تىز بولۇش 2. سۈپەتلىك بولۇش 3 . مودا بولۇش .......... قاتارىقلارنى ئۆزىگە مۇجەسسەملىگەن ، شۇڭلاشقا ئۇلار تاماق مەدەنىيتىگە باي بولغان دىيارىمىزدا پۇت دەسسەپ تۇرۇش بىلەن بىرگە تەرەققى قىلىۋاتىدۇ . دىيارىمىزدا بولسا نۇرغۇن تىز تاماقخانىلار ئىچىلىۋاتقان بولسىمۇ يەنىلا تاماق چىقىش سۈرئىتى ئاستا بولىۋىتىدۇ . مەن ئويلايمەن بىزدىمۇ ئاشۇنداق تىز تاماقخانىلار بولغان بولسا ئشكتىن كىرپلا نىمە يىسمەم بولار ، مەسلەت چاي ئىچەيلى ......دىگەن گەپلەرنىڭ ئورنىغا ئۇدۇل ياقتۇرغان تاماقلىرىمىزنى ئلىپ يىيەلىسەك دەپ ئويلايمەن ( ئەلۋەتتە چەتنىڭ ئاھاڭىدا مىليىچە ناخشا ئېيتقانغا سەل ئوخشاپ كىتىدۇ . ) شۇڭلاشقا كەك ئاشپەز ئۇستاملارنىڭ بۇ تۈردە پىچاق - چەيدۇ ، قازان - چۆمۇچ ئشقا سىلىپ بىقىشىنى ئۈممىت قىلىمەن ، ھەمدە ماڭا ئوخشاش يىڭلىققا ئىنتىلدىغان كىشىلىرمىزنىڭ ئۆز ئۇستاملىرمىزنىڭ قولىدىن چىققان ئىشەنچىلىك تائاملارنى تىتىيالىشىنى ئۈممىت قىلىمەن .
|