ماتىريال؛ ئۇن 1چىنە تۇخۇم 1دانە ، سۇ ، سۇماي گوش باش پىياز
تەم خۇرۇچلىرى ؛ تۇز، ئاقمۇچ،قارامۇچ،زىرە كۇنجۇت
تەييارلاش ئۇسۇلى؛ خېمىرنى چىڭراق يۇغىرىمىز(تۇخۇم چېقىپ)توت دانە زۇۋىلا تەييارلاپ
تىندۇرۇپ قۇيىمىز. گوشنى ئۇششاق توغراپ باش پىيازنى چاناپ يۇمشىتىپ تۇز،ئاقمۇچ،قارامۇچ،زىرە
قۇشۇپ تۇز تەمىنى تېتىپ قىيمىسىنى تەييارلىۋالىمىز زوۋۇلىنى نىپىز يېيېپ ئارىسىغا گوش سېلىپ
ئوخشاش يەنە بىر يېيىلغان خېمىرنى ئۇستگە يېپىپ سىرتىدىن ئىچىگگە تۇرىمىز

پىشۇرۇش ئۇسۇلى؛ قازانغا ماي قۇيۇپ بوشراق قىزىغاندا تەييارلانغان گوشناننى چويلىغا
سېلىپ مايغا چىلىۋەتمەي ئۇستىدىن قىزىق ماينى قۇيىمىز بۇنداق قىلغاندا گۇشنان تۇز

كۇيۇپ كەتمەي سۇپەتلىك بۇلىدۇ كىيىن ئاستا ئاستا ياغقا چۇكۇرۇپ پۇشۇرساق بۇلىدۇ

مانا تەييار بولدى قېنى تىېتىپ بىجىڭلار ئوخشىغان بولسا كۇندە كىلىپ تۇرارسىلەر

ئۇيغۇر ئاشپەز تور بېكىتى