illikdunya.biz sohpat
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
لالە
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 1035
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 85
شۆھرىتى: 975 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1070 دوللار
تۆھپە: 13 ھەسسە
ياخشى باھا: 106 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 133(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-25
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-15
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز بېلىق گۆشى تەييارلىندىغان قورىمىلار دىن بۇ سەھىپىگە يۆتكەپ كەلدى(2011-03-19)
بۇگۈن نېمە تاماق قىلشىنى بىلەلمەي تازا بىشمى قاتتى ، ئاخىر ئويلاپ قاتقات گۆش نان قىلىشنى قارار قىلىدىم .پۇشۇرۇپ تېتىپ باقسام ناھايىتى تەملىك بوپتۇ، شۇڭا سىلەرگە سۇندۇم .سلەرمۇ قول سېلىپ قىلىپ بېقىڭلار.
  خۇرۇچلىرى: (ئىككى كىشىلىك) بىر كىچىك چىنە ئۇن ،مۇۋاپىق ئېچىتقۇ،مۇۋاپىق مىقتاردا قوي گۆشى ، بىر باش پىياز ،ئاقمۇچ ،قارمۇچ ،كىچىك بىر دانە تۇخۇم، ئىرىمچىك (چىز)  30گرام (قوي مېى بولسىمۇ بولىدۇ،مەن تاپالمىغاچقاچ چىز ئىشلەتتىم)  مۇۋاپىق شوخلا قىيامى
   ئېتىشى ئۇسۇلى: ئاۋال  ئېچىتقۇنى قاچىقغا (ئازراق شىكەر قۇيىۋاتسىڭىزئېچىتىشنى تېزلىتىدۇ،سىناپ بېقىڭ) ئازراق شكەرقۇيۇپ ئىلمان سۇ قۇيۇپ ئارلاشتۇرۇپ ئۇنغا قۇيۇپ خېمىرنى يۇغۇرىمىز .ئسسىق يەرگە قۇيۇپ قۇيىمىز.گۆشنى ھەم پىيازنى ئۇششاق چانايمىز ،تۇز ،ئاقمۇچ، قارمۇچ سېلپ ئۈستىگە تۇخۇمنى چېقىپ ياخشى ئارلاشتۇرىمىز .
خېمىر بولغاندىن كېيىن ئۇنى ئۈچكە بۆلىمىز ،نۇغۇچ بىلەن ئايرىم ئايرىم ئېچىپ (يۇمىلاق قىلىپ) . ئاندىن بىرنى ئەمبەلگە قۇيۇپ ئۈستىگە ئىرىمىچىك سۈركەپ (قوي مېيى) ئۇنىڭ ئۈستىگە شوخلا قىيامىنى تەكشى سۈركەيمىز،ئاندىن تەييار قىلىپ قويغان قېيمىنى تەڭ ئىككىگە بۆلۇپ ،بىر قىسمنى شوخلا ئۈستىگە تەكشى يېيىتىمز،ئېچىپ تەييار قىلىۋالغان خېىمىرنى قېمىنڭ ئۈستىگە پېىپىپ ،قۇلىمىز بىلەن بوش بىسىپ قۇيمىز.يەنە يوقارقى مەشغۇلات بويىچە قىيما يېيىتساق بولىدۇ ، ئاندىن ئۈچىنىچى خېىمرنى قېمىنىڭ ئۈستگە قويۇپ ئىككى قۇلىمىز بىلەن  بېسىپ چۆرىسىنى چاپلاشتۇرىمىز. ئاندىن خېىمىرنىڭ چۆرىسنى سىرتىدىن ئىچىگگە تۇرىمىز .
ئاستى تەكشى قازاننى قىزىتىپ ئازراق ماي قۇيۇپ تەييارلانغان قاتقات گۆشناننى سېلىپ سۇس ئوتتا 20مىنوت پۇشۇرساق بولىدۇ .( بىر تەرىپى قاتتىق ھالەتكە كەلگەن يەنە بىر تەرىپىنى ئۆرۈپ قۇيىمىز)
پىشقاندا چىرايلىق تاۋاققا ئېلىپ پاچىلاپ  يېسىڭىز بولىدۇ. بۇ قاتقات گۆش نانىنڭ تېشى چۈرۈك ،  قېيمىسى قاتقات ،ئىچى يۇمشاق ،يېيىشلىك .

(چۈنكى بۇ بىرىنچى قېتىم قىلىشم بولغاچقا بارلىق جەريانىنى رەسىمگە تارتىۋالماپتىمەن)[/sell]
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+30(ناۋات) مۇنبەرگە قوش ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-09-01 07:18 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( لالە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    مۇقام
    دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


    UID نۇمۇرى : 552
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 687
    شۆھرىتى: 7015 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 7210 دوللار
    تۆھپە: 8 ھەسسە
    ياخشى باھا: 722 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 300(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-08
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مۇنبەردىمۇ تاماق ساتامدۇق. مەنمۇ ئاشخانامنى مۇنبەرگە يۆتكەيمىكىن يە.
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-01 14:35 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇقام ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    Ali_Telak

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 494
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 1314
    شۆھرىتى: 13465 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 22468 دوللار
    تۆھپە: 16 ھەسسە
    ياخشى باھا: 1362 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 272(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-08
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-16
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    سىزنىڭ يىڭىچە تاماق ئىتىش ئۇسلۇبىڭىزدىن ئۈگۈنىۋاتىمىز شۇڭا ئىكىلەنمەيلا بۇ ئەسەرنى سىتىۋالدىم
    چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-01 14:37 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( Ali_Telak ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    لالە
    دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


    UID نۇمۇرى : 1035
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 85
    شۆھرىتى: 975 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 1070 دوللار
    تۆھپە: 13 ھەسسە
    ياخشى باھا: 106 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 133(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-25
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-15
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئەمدى كۆرسىلە، ئاشخانىلىرىنى مەن بار يەرگىلا يۆتكىسىلەر بەكلا خوش بۇلاتتىم!
    udum
    چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-01 15:00 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( لالە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئاشپەز
    ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


    UID نۇمۇرى : 2
    نادىر تېما : 69
    يازما سانى : 1758
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 1202(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-16
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئاشخانىنى مۇنبەرگە يوتكىسىڭىز  ئىجارىدىن خېلى كىرىم بۇلۇپ قالاتتى
    چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-01 15:25 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    axtuzi
    باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 64
    نادىر تېما : 36
    يازما سانى : 2800
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 816(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-16
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

              بۇ  غىزانى  تۇنجى  قېتىم  تەييارلىغان   بولسىڭىزمۇ  ناھايىتى ئوخشاپتۇ ،  قات - قېتى  ئېنىق ،  سىرتى  چۈرۈك  ، ئالتۇن  رەڭلىك ، يالتىراق  بولۇپ ، كىشىنىڭ  ھەقىقەتەنمۇ  يىگۈسىنى  كەلتۈرگىدەك .    سىز گە  كۆپ  رەھمەت !
    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-01 15:33 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    شەخلا

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 311
    نادىر تېما : 15
    يازما سانى : 805
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 642(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-16
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇنىمۇ سىناپ باقاي جۇما .
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-01 15:39 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( شەخلا ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئۇيغۇرئاي
    كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم،سۇ بولايمۇ يىلتىزمۇ؟

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 957
    نادىر تېما : 2
    يازما سانى : 2028
    شۆھرىتى: 20780 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 21969 دوللار
    تۆھپە: 108 ھەسسە
    ياخشى باھا: 2180 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 451(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-19
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئۇگۇنۇپ قويساق بولغىدەك...خىلىلا ئوخشىغاندەك قىلىدۇ جۇمۇ...كوپ رەھمەت سىزگە.
    udum
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-01 16:17 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرئاي ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    قەھۋە
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 1313
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 27
    شۆھرىتى: 270 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 170 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 28 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 24(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-10-12
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇ تاماقنىڭ ئىچىگە ھەرخىل قىيمىلارنى سېلىشقا بولىدۇ ...ئالما، بىلىق،توخۇ گۆش ، كالا گۆش دېگەندەك........ئۆزىڭىزنىڭ ياقتۇرىشى بويىچە ئازراق ئۆزگەرتىش كىرگۈزسىڭىز بولىدۇ....
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-12 05:00 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( قەھۋە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئۇيغۇرىيە
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 36 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئويلاپ ئەتكەن تامىقىڭىزغا بارىكاللا ، ئەنئەنىۋى تاماق تۈرىمىزگە يېڭىچە تۈردىن بىرنى قۇشۇپ ، ناھايتى ياخشى قىلدىڭىز .
    رەھمەت ، قۇلىڭىز دەرت كۆرمىسۇن .
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-12 11:35 | 新疆

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرىيە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • »
    • Pages: 1/2     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئائىلىدە بۈغداي ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاش
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا