خۇرۇچ: 500گىرام توخوگوشى، يالتىراق قەغەز ،زەنجىۋىل،باش پىياز،كۈنجۇت مۇرابباسى،قۇلۇلە مىيى 2كىلوگىرام سۇماي.
پىشۇرۇش ئۇسۇللىرى: باشتا خام توخونى 3سانتمىتىر ئەتراپىدا چاناپ قاچىغا ئېلىۋالىمىز،ئاندىن كىيىن ساپلىققا ئازراق ماي قۇيۇپ باش پىياز زەنجىۋىل كۇنجۇت مۇرابباسى قۇلۇلە يىغنى سىلىپ قورۇپ قاچىغا ئېلىپ قويغان توخونىڭ ئۇستىگە قۇيۇپ ئارلاشتۇرىمىز ئارلاشتۇرۇپ بولغاندىن كىيىن يالتىېاق قەغەزنى 4چاسا قىلىپ كىسىۋالىمىز ،كىسىپ بولغاندىن كىيىن ئېچىگە ماي كىرىپ كەتمىىگىدەك ئوراپ قىززىغان مايغا سىلىپ پەس ئوتتا زالى قىلىمىز . پىشۇرۇپ بولغاندىن كىيىن تەخسىگە چىرايلىق تىزساق بولىدۇ،.
|