ئاساسى ماتىريالى:ئۇندىن بىرچىنە ،گوشتىن 300گىرام ،باش پىياز ،تەرخەمەك،ياغ،تەرخەمەك
تەم خۇرۇچلىرى :تۇز ،ئاقمۇچ ،زىرە ئۇۋاق قىزىلمۇچ
ئالدى بىلەن خېمىرىنى يۇغۇرۋالىمزى (خېمىر يۇغۇرۇش ئۇسۇلى ئالدىنقى قېتىم سوزلىنىپ بولغان)
ئاندىن خېمىرغا يىمەكلىك رەڭ ياكى زەمۇچ بىرىپ،شاخار ياكى پىڭخۇي ئارلاشتۇرۇپ خېمىرنى
بەكرەك ئىشلەپ بىر ئوڭ بىر سول چۇرۇپ خېمىرنى تەڭشەيمىز (تېخنىكا تەلەپ قىلىدۇ)پىشقان

ئۇستاملار تىزلام تەڭشەيدۇ ئاندىن ،خېمىرنى ئاش تاختا ئۇستىگە قۇيۇپ ئاستا-ئاستا تارتىپ
ئىنچىكە بولغاندا قازانغا سېلىپ بىرلا قاينتىپ سوغاق سۇغا سۇزۇپ ،بىرنەچچە قېتىم سوۋۇتۇپ
ياغدا مايلاپ ئېلىپ قۇيىمىز

تەييارلاش :قوي گۇشىنى نىپىز ياپراقچە توغراپ تۇز ،ئاقمۇچ ،كىراخمال ،تۇخۇم لار بىلەن ئارلاشتۇرۇپ
تەملاندۇرۋالىمزى.
سىز ئالدىنقى قېتىملىق سوغاق يىمەكلىكلەرنىڭ تەمىنى تەڭشىگەن ئۇسۇلدا تەم تەڭشەپ سېرىق
ئاشنىڭ ئۇستىگە قۇيسىڭىزمۇ بۇلىدۇ مىنىڭ ھازىر بۇيەردە تۇنۇشتۇرماقچى بولغىنىم يەنە بىر
خىل ئۇسۇلى بۇلۇپ بەك تەملىك
بۇ ئورۇندىكى مەزمون يۇشۇرۇلغان ، سىز ئىنكاس قايتۇرغاندىلا كۆرەلەيسىز
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا 4 چۇمۇچ ياغ قۇيۇپ ياغ قىزىغاندا تەملەندۇرۇلگەن گوشنى سېلىپ
چېچىلدۇرۇپ قۇرۇپ گوش پىشقاندا سوزىۋېلىپ قازاندىكى ماينىڭ قالدۇقىدا يېرىم باش،
باشپىيازنى ئىنچىكە توغراپقازانغا سېلىپ گوشنى سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ ،تۇز زىرە ،ئۇۋاق
قىزىلمۇچلارنى ئازراقتىن سېلىپ تەمىنى تېتىپ تەييارلايمىز
ئاخرىدا سېرىق ئاشنىڭ ئۇستىگەتەرخەمەكنى ئىنچىكە توغراپ، تەڭشەلگەن سوغوق
يىمەكلىك قىيامىنى قۇيۇپ ،ئۇستىگە قورىما كاۋاپنى ئېلىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ

[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2011-08-16 13:22دە قايتا تەھ ]