كاۋاۋىچىن تەملىك كاپوسكا سوغوق سەي
كاپوسكا (包心菜)
خۇرۇچلار: كاپوسكا كىىچىكرەك بىر دانە ،قىزىل سەۋزە (كاپوسكىدىىنمۇ كىچىك ) قىزىل مۇچ (يېرىم ).يېشل مۇچ ، كاۋاۋىچىن 10تالچە ،تۇز ،ئاچچىقسۇ .
كاپوسكانى خۇددى رەسىمدە كۆرسىتىلگىنىچە ئوتتۇردىن ئىككى پارچە قىلىمىز ،ھەمدە يۇيىمىز ،باشقا كۆكتاتلارنىمۇ ھەم يۇيۇيىمز ، قازانغا سۇ قۇيۇپمىز ھەمدە كاۋاۋىچىن دانچىسىنى سېىلپ قاينىتىمز ،سۇ قاينىغاندا سۇنىڭ رەڭگىگە قاراڭ ،ئەگەر سۇ قىزغۇچ رەڭمۇ ئەمەسمۇ ،قىزغۇچ بولمىسا سەل قاينىتىڭ ،ئاندىن كاپوسكانى قازانغا سېلىڭ ،(ئىككى پارچە پېتى ) سېلىپ چالا پۇشۇرۇڭ .(ئادەتتە سېلىپ ئالدى-كەينىگە ئۆرۇپ 1مىنۇت تۇرغۇسىڭىزلا بولىدۇ ) ئاندىن كاپوسكانى سۈزۇپمىز.سوۋۇغۇچە باشقا كۆكتاتلارنى توغرايمىز، سەۋزەنى ئىنىچىكە ئۇزۇن قىىلىپ توغرايمىز ،باشقا كۆكتاتلارنىمۇ(كاپوسكانىمۇ ھەم سوۋىغاندا) ئۇزۇن ھەم ئىنچىكە قىلىپ توغراپ چوڭراق قاچىغا سالىمىز، تۇز سېىلپ ياخشى ئارلاشتۇرىمىز.ئازراق ئاچچىقسۇ قويىساقلا بولىدۇ .(ئەسكەرتىش: ئەگەر ئۆيىڭىز ئىپار ماركىلىق سوغۇچ سەي خۇرۇچى بولسا ئازراق سالسىڭىز تېخمۇ مەزىلىك بۇلىدۇ )
قېىنى مەن قىلغان كاۋاۋىچىن تەملىك كاپوسكا سوغۇق سەيدىن تېىتپ بېىقىڭ!(ئىپتا ۋاقتىدا تېتىڭ جۇمۇ )
رەسمنى بەك ياخشى تارتالماپتىمەن كەچۈرۇڭلار