خۇرۇچلار:توخۇ گوشىدىن مۇۋاپىق مىقتاردا،سامساقتىن گۇشنىڭ مىقتارىغا قاراپ،تۇز،جىياڭيۇدىن مۇۋاپىق مىقتاردا،ئازراق خۇاجىياۋ مىيى.شىكەردىن مۇۋاپىق مىقتاردا.
توغراش ئۇسۇلى:توخۇ گوشىنى ئۇششاقراق توغرايمىز،سامساقنى ئۇششاق چانايمىز.
ئىتىش ئۇسۇلى:قازانغا ماينى قۇيۇپ تولۇق قىزىتىپ،ئاۋۋال شىكەرنى سىلىپ ،(دىققەت :شىكەرنى كويدۇرۋەتمەڭ .بولمىسا گۇشىڭىز قاپقارا پىشىپ قالىدۇ.)شىكەر مۇۋاپىق ئېرىگەندە،ئۇششاقراق توغرالغان توخۇ گوشىنى قازانغا سىلىپ قورۇيمىز.تازا قوروپ گوشنىڭ رەڭگى سارغايغاندا سامساقنى سىلىپ بىللە قورۇيمىز.پىشقاندا،جىياڭيۇ،تۇز، خۇاجىياۋ مىيىدىن مۇۋاپىق قۇيۇپ تەخسىگە ئېلىپ يىسەكلا بولىدۇ.
تەمى بەك تاتلىق...مەن بەك ئامراى جۇمۇ بۇ قورۇمىغا.نىمە ئىسىم قويۇشنى بىلمىگەچكە ئىجادىيەت دەپ قويدۇم.قىنى ئاشپەز ئۇستاملار بىر نام قويمامسىلەر بۇ قورۇمىغا...
