خۇرۇچلىرى :ئالتە دانە تۇخۇم ،سۇ مېيى 30گىرام
 ئېتىش ئۇسۇلى: ساپلىققا 10گرام ياغ قۇيۇپ ئازارقلا قىزىتىپ ،تۇخۇمنى چېقىپ سېرىقىنى بۇزۇەتمەي مايغا سېىلىپ، تۇخۇمنىڭ تېگى سارغايغاندا ئۆرۇپ ،يەنە بىر تەرىپىنى سارغايتىپ تەخسىگە ئالىمىز ،ھەر بىر تۇخۇمنى ئايرىم -ئايرىم پشۇرىمىز.بۇخىل تۇخۇمىنى پىشۇرغاندا تۇخۇمنىڭ سېرىقى چالا پىشىشى ،تۇخۇمنىڭ ئېقىنى بەك سارغايتىۋەتمەسلىك كېرەك .تۇخۇم يەتمىش پىرسەنت پىشسا بولىدۇ .
 تۇخۇمنى تاۋاققا چىرايىلىق تېزساق بولىىۇ. 
