ماتىريالى:ئاق ئۇن بىر كىلوگرام، گۆش ئىككى يېرىم كىلوگرام، تۇخۇم ئىككى دانە، زەنجىۋىل بىر باش، پىياز ئىككى تال، قۇشۇمچە سەۋزە،
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،قارىمۇچ بىر چىمدىم،زىرە ئازراق، كاۋاۋىچىن 10تال،
تەيارلاش ئۇسۇلى:1.گۆشنى 140گرام چوڭلۇقتا پارچىلاپ، سوغۇق سۇغا سېلىپ قاينىتىپ، تۇز قويۇپ
شورپىسىنى بىر قانچە رەت سورىلىدۇ. ئاندىن كاۋاۋىچىن، زەنجىۋىل،سەۋزە پۈتۈن سېلىپ، پەس ئوتتا
بىر سائەت سىم-سىم قاينىتىپ، پىشقان گۆشنى، كاۋاۋىچىن ، زەنجىۋىل،سەۋزە سۈزۈپ ئېلىۋېتىلىدۇ.
2.تۇخۇمنى ئۇنغا چېقىپ، تۇزنى ئۆتكۈزۈپرەك چىڭ خېمىر يۇغۇرۇپ، 10-15مىنۇت تىندۇرۇلىدۇ.
تىنغان خېمىرنى نېپىز يېيىپ، 15مىنۇت شامالدىتىپ، قىسقا ئۈگرە(نىپىز كەڭرى، قۇشقاچ تىلى)
كېسىپ، گوشنىڭ سۇيىگە سېلىپ 10مىنۇت قاينىتىلىدۇ. ئۈگرە پىشقاندا سۈزۈپ ئېلىپ، لېگەنگە
(بىركىشلىك بولسا قاچىغا ) ئېلىپ قويۇلىدۇ.
شوربىنىڭ ئىشلىتىلمىگن سۇزۇك شورپىسىغا گوش،سەۋزە،پىياز ئۇششاق توغۇرۇلۇپ تۇز سېلىپ
ئازراق قارمۇچ،زىرە سېلىپ تەمىنى تېتىپنارىن چوپىنىڭ ئۇستىگە ئازراق قۇيىلىدۇ مۇۋاپىق
ئاشكۇكى سالساقمۇ بۇلىدۇ
(ئالاھىدىلىكى)
گۆش كۆپ، شورپىلىق، تەملىك ۋە كۈچلۈك بولۇپ، ئۇيغۇر خەلقىنىڭ ئالاھىدە ئېسىل تاماقلاردىن بىرى.
يانداش: نارىن ئۇيغۇرلار ئارىسىدىلا ئۇمۇملىشىپ قالماستىن قازاق ،ۋە باشقا مىللەتلەرمۇ ئىنتايىن
ياقتۇرۇپئىتىمال قىلىدۇ. ھەم ئوز رايۇنىغا ئاساسەن تەييارلاش ئۇسۇلىمۇ ئوخشىمايدۇ .مەسلەن ئاتۇش نارىنى
،كۇچار نارىنى،قازاق نارىنى دەپ ھەر بىر خىلىنىڭ ئوز ئالدىغا ئارتۇقچىلىقى ۋە تەمى ئالاھىدىلىكى بار
ئېلان چىكىشنى ئۇنۇتماڭ!!!!!!