خۇرۇچلىرى:توخۇ1دانە،ئاق ناندىن1دانە،يۇمغاقسۇت،تۇز،شاكال بەدىيان،جىياڭيۇ،قوۋزاقدارچىن،زەنجىۋىل،تېتىتقۇ قاتارلىقلاردىن مۇۋاپىق مىقتاردا.
ئېتىش ئۇسۇلى:1-قازانغا سۇ قۇيۇپ،يۇقىرىدىكى دورا-دەرمەكلەرنى مۇۋاپىق مىقتاردا سىلىپ،چوڭ-چوڭ توغرالغان توخۇ گۇشى بىلەن قوشۇپ قاينىتىمىز.توخۇ گوشى پىشقاندا سۇزىۋېلىپ،چاقماق قەن چوڭلۇقىدا توغرايمىز.
2-بىر دانا ناننى سەككىز پارچە توغراپ،ناننىڭ شەكلىنى بۇزماي تەخسىگە رەتلىك تىزىپ،ئۇستىگە توخۇ گوشىنى سىلىپ،توخۇ گوشى شورپىسىدىن ئازراق قۇيۇپ،يۇمغاقسۇتنى تەكشى چىچىپ زىننەتلىسەكلا بولىدۇ.

تەبىتى:ئىسسىق.