oznur.cn abduheni
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 70
يازما سانى : 1873
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1369(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز ئىلگىرلەتتى .(2011-02-04)
ئەسسىلامۇ ئەلايكۇم تورداشلار بۇگۇن مەن سىلەرگە  بىز ئەڭ ياقتۇرۇپ يەيدىغان لەڭمەننى
تەييارلاش ئۇسۇلىنى سەل تەپسىلىرەك يوللاش ،شۇنداقلا نەچچەيىللىق تەجىربىنى يەكۇنلەش
ئاساستا  سىلەر بىلەن ئورتاقلاشماقچىمەن  شۇڭا كەسىپداش ئۇستاملار  ۋە بارلىق لەغمەن
ئىتەلەيدىغان ،ئاشپەز ئۇستا،.ۋە خانىم -قىزلىرىمىزنىڭ لەغمەننى قانداق تەييارلايدىغانلىقىنى
ھەم ئوز كوز قارىشىنى ،كەسىپداش ئۇستاملارنىڭ تەجىربە يەكۇنلىرىنى دادىل ئوتتۇرغا قۇيۇپ
ئۇيغۇر تائاملىرىمىزنى جۇملىدىن لەڭمەننى  قانداق تەييارلايدىغانلىقڭىزنى تۇنۇشتۇرۇپ
مۇنبەردىكى  كەسىپداش دوسلارنىڭ ئوز ئارا كەم يەرلىرنى تۇلۇقلاش  مۇنبەرداشلارنىڭ تېخخمۇ
تەپسىلى چۇشىنۋالسا دىگەن ئۇمۇتتە  ئۇنداقتا مەن 1-بۇلۇپ باشلاي مەن لەڭمەننى مۇنداق تەييارلايمەن
لەڭمەننى تەييارلاش ئۇچۇن ئاۋال خېمىرنى يۇغۇرۋالىمىز.
خېمىر يۇغۇرۇشقا كىتىدىغان ماتىرياللار :ئۇن ،تۇز ،سۇ .
ئۇنغا تۇز ۋە سۇ قۇيۇپ خېمىرنى يۇغۇرۇشنى باشلايمىز ،خېمىرنىڭ تۇزىنى لەڭمەننى تىزراق
تەييارلىماڭچى بولسىڭىز تۇزىنى نۇرمال،يۇغۇرۇپ قۇيۇپ تىدۇرۇپ تايارلىق قىلىپ بۇلۇپ ئەتمەكچى
بولسىڭىز تۇزنى سەل كۇچلۇكرەك ھەم چىڭراق يۇغۇرۇڭ. ئاندىن ئۇن بىلەن سۇنى پۇيپۇلاپ ئارلاشتۇرۇپ
خېمىرنى يۇغۇرۇغنى باشلايمىز ئاندىن پورەك چىققىچە ئىشلەپ، 15 مىنۇت تىندۇرغاندىن كېيىن
«بۇيەردە ئىككى خىل ئۇسۇلى تۇنۇشتۇرىلىدۇ.بىرى كالتە پىلتە ،يەنە بىرى يوگىمە پىلتە»
مۇش  چوڭلۇقتا زوۋۇلا ئۈزۈپ، زوۋۇلنى ياغلاپ تۇرۇپ بىگىز قولدەك توملۇقتا ئۇزۇنتاق پىلتە قىلىمىز.
پىلتىلەرنى دەستىلەپ تىزغاندا، ھەر قەۋەتنىڭ ئۈستىنى ياغلاپ تۇرۇش كېرەك. پىلتىلەرنى تەييار بولغاندا
يەنە 10~15 مىنۇت تىندۇرغان ياخشى.


بۇيەردە پايدىلىنىش ئۇچۇن ئادەتتىكى سىنئالغۇدا سورەتكە ئېلىندى  ھەم شارائىتىمىزمۇ توۋەن شۇڭا
تورداشلارنىڭ پايدىلىنىشى ئۇچۇن سۇنۇلدى  ھەم سىناق ئۇسۇلىدا بولغاچقا  تورداشلارنىڭ شارائىتىمىزنى
توغرا كوز قاراشتا قاراپ قولىشىڭلارنى سورايمەن ،پات يېقىندا مەخسۇس سىنئالغۇدا ۋە ئوپىراتۇر سىنغا
ئېلىپ تەييارلاپ تورداشلارنىڭ پايدىلكىنىشىغا سۇنۇش پىلانىم بار  تەپسىلى خېمىر يۇغۇرش ئۇسۇلىنى
ئوگنمەكچى بولسىڭىز توۋەندىكى سىن ھوججىتىدىن كۇرۇپ پايدىلىنىڭ

خېمىرنى يۇغۇرۇپ  پىلتە تىنغۇچە بولغان ئارلىقتا كوكتاتلارنى ئاقلاپ يۇيۇپ توغراپ تەييارلىۋالىمىز .
ئەڭ مۇھىمى ئوزىڭىز ياقتۇردىغان كوكتاتلارنى ئىشلىتىڭ  مىنىڭ كوز قارىشىم :
لەڭمەننىڭ قورىمىسىنى تەييارلاشقا كىتىدىغان ماتىرياللار :

قوي گوشى.غولپىياز،يىسۋېلىك،كوك-قىزىلمۇچ،پەمىدۇر،پالەك (ئائىلىدە ئوز رايىڭىز بۇيىچە ئىشلىتىڭ)
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز   قۇشۇمچە كاۋاۋىچىن ئۇنى،زانجىۋىل ،سامساق ،ئاچچىقسۇ، يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ
تەييارلاش ئۇسۇلى :قوي گۇشىنى نىپىز،ياكى قەلەمچە توغراڭ .كوكتاتلارنى ئامال بار بىر خىل توغراڭ مىنىڭ
تەۋىسىيە قىلدىغىنىم ،كوكتاتلارنى قەلەمچە قىلىپ ئىنچىكە توغراڭ ياكى ئۇششاق توت چاسە دان-دان
توغراڭ لەڭمەننىڭ قورۇمىسىنى قورۇش ئۇسۇلى : قازانغا ياغ قۇيۇپ، ياغ قىزىغاندا گۆشنى سېلىپ قورۇپ
قىزارتىپ، سۇڭپىيازنى سېلىپ سارغايتىپ،يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچنى سېلىپ ئازراق تۇز سېلۋېتىپ
ئاندىن يىسۋېلىك. (جاڭدۇ،غولسامساق،بەرەنكە،پېدىگەن) سېلىپ قورۇپ ئاندىن كوك-قىزىلمۇچ،
پەمىدۇر سېلىپ قوروپ كوكتاتلارنىڭ سۇيى قاچقاندا مۇۋاپىق سۇقۇيۇڭ تۇز تەمىنى تېتىپ تەييارلىۋالىمز
پىلتىنى تارتىپ پىشۇرۇش ئۇسۇلى:تىنغان پىلتىنى بىر – بىرىدىن ئېلىپ ئاشتاختىدا ئىككى ئالىقان
بىلەن دومىلىتىپ تەكشىلىۋېلىپ، ئاندىن ئىككى بېشىدىن تۇتۇپ سوزۇپ ئاشتاختا ئۈستىگە قاتار –
قاتار تىزىلىدۇ.ئاندىن ئىككى ئۇچىدىن تۇتۇپ ئىككى بىلىكىمىزنى كېرىپ ئاستا ۋە دادىللىق بىلەن
سوزۇپ، ئوتتۇرىسنى ئاش تاختىغا بوش – بوش ئۇرۇپ، بىر غولاچ بولغاندا قاتلاپ يەنە سوزۇلىدۇ.
ئىنچىكە سوزۇلغاندا،بىر ئالىقىنىمىزغا يىغىلغان پىلتە بېشىنى ئۈزۈۋېتىپ، ئىنچىكە سوزۇلغان
خېمىرنى قايناۋاتقان قازانغا سېلىپ بەش مىنۇت قاينىتىلىدۇ. ئاش پىشقاندىن كېيىن سوزۇپ ئېلىپ
سوغۇق سۇدا چايقاپ، ئاندىن يا ئسسىتىپ ياكى شۇ پېتىچە چىنىلەرگە ئېلىپ ئۈستىگە تەييارلانغان
سەينى سالساق بولىدۇ. يوگىمە پىلتىنى بىر ئۇچىدىن تارتىۋېلىپ ئاستا -ئاستا سۇزۇپ ئاندىن
قۇلۇمىزغا يوگەپ يىغۋېلىپ ئاشتاختىغا ئاستا ئۇرۇپ ئىنچىكلىتىپ قايناۋاتقان قازانغا سېلىپ


بەش مىنۇت قاينىتىلىدۇ. ئاش پىشقاندىن كېيىن سوزۇپ ئېلىپ، سوغۇق سۇدا چايقاپ، ئاندىن يا
ئسسىتىپ ياكى شۇ پېتىچە چىنىلەرگە ئېلىپ ئۈستىگە تەييارلانغان سەينى سالساق بولىدۇ.


دىققەت  قىلدىغان ئىشلار:
(1) لەغمەننىڭ ياكى ئۇن تامىقىنىڭ خېمىرىنى يۇغۇرۇشتا تۇزنى سۇغا تەڭشىۋېلىپ، ئاندىن
شۇ سۇداخېمىر يۇغۇرسا ياخشى؛ (2) لەغمەننىڭ خېمىرىنى ئېرىنمەي كۆپرەك چەيلەپ ئىشلىسە،
خېمىرى كۈچلۈك تىرىك بولىدۇ، چالا ئىشلەنگەن خېمىرنىڭ ئېشى خامسۇق، مىچ – مىچ بولىدۇ.
(3) لەغمەننى ئاۋۋال سوزۇۋېلىپ، قازانغا مۇمكىن قەدەر تېز – تېز سېلىش لازىم. بىر بۆلىكىنى
سېلىپ قويۇپ، ئاندىن يەنە ئاش تارتىپ ئۇنى ئۈستىلەپ سالسا بولمايدۇ.
(4) چالا قاينىغان ياكى ئوتى ياخشى كۆيمىگەن قازانغا لەغمەننى سېلىشقا بولمايدۇ؛
(5) ئاش سۈيى (مەنتاڭ) سۈزۈك ۋاقتىدا ئاش پېشىدۇ، قويۇلۇپ كەتكەن مەنتاڭدا ئاش
ئۇزۇنراق پىشىدۇ، بۇنى بىلېۋېلىش كېرەك؛ (6) گۆشنى پۇشۇرىمەن دەپ ئۇزاق قورۇۋەتمەسلىك كېرەك؛
(7) سامساقنى سەينى ئالىدىغان ۋاقىتتا سېلىش لازىم. ئەڭ ياخشىسى ئۇنى چاينىماي، قىڭراقنىڭ يۈزى
بىلەن بىر ئۇرۇپ ئېزىپلا تېخىمۇ ئوبدان بولىدۇ.
مەن يۇقىردا ئوزەمنىڭ تەييارلاش ئۇسۇلىنى ۋە كوز قارىشىمنى سوزلەپ ئوتتۇم باشقا ئۇستاملار ۋە ئاشپەز
خانىملار سىلەر قانداق تەييارلاۋاتىسىلەر ؟
تور بېتىمىزنىڭ كەلگۇسى تەرەقىياتى يەنىلام تورداشلارنىڭ قولىشى ۋە ئەزالارنىڭ ئاكتىپچانلىقى
بىلەن كەلگۇسى پىلانلىرىمىزنى ئەمەلگە ئاشۇرالايمىز تور بېتىمىزدىن ئۇنۇملۇك پايدىلىق تەرىپى
بار دەپ ئويلىغان دوسلارنىڭ  تور بەت ئادىرسىمىزنى دوسلرىلىرغا ۋە باشقا تورداشلارغا تەشۋىق
قىلىپ قۇيۇشىنى تور بېتىمىزنى قوللىشىنى ئۇمۇت قىلىمىز
تور بېتىمىزنىڭ تەرەقىياتى ئۇچۇن ئاستىدىكى ئېلاننى كۇندە بىر چىكىپ قۇيۇڭ!!!
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-08-23 11:20 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 70
يازما سانى : 1873
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1369(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون11قەۋەتتىكىشەمشەرنىڭ2010-08-23 19:55دە يوللىغان يازمىسى  :
لەغمەن ئەر كىشىنىڭ بېلىنىڭ كۇچى !

لىكىن ئايال كىشىنىڭ قولىدا بەك ئوخشايدۇ
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-23 20:16 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 70
يازما سانى : 1873
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1369(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مۇنبەردىكى ھىچقايسىڭلار  نۇربىيەدەك لەغمەن ئىتىشنى بىلمەمسىلەر ؟
باشقىلارنىڭمۇ ئىتىش ئۇسۇلىنى ئوگۇنۇپ پىكىر ئاملاشتۇرايلى .
مىنىڭ  ئاياللارنىڭ لەڭمەننى  قانداق ئىتىدىغانلىقىنى بەك بىلگۇم بار
رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-24 12:12 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 70
يازما سانى : 1873
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1369(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون20قەۋەتتىكىنۇربىيەنىڭ2010-08-24 12:32دە يوللىغان يازمىسى  :

سىزگە ئايالىڭىز ئۆيدە لەغمەن ئىتىپ بەرمەيدىغان ئوخشىمامدۇ؟

مەن تېخى ئايالىم ئىتىپ بەرگەن لەڭمەننى يەپ باقمىدىم
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-24 12:36 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 70
يازما سانى : 1873
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1369(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون29قەۋەتتىكىمۇستاپانىڭ2010-08-27 11:37دە يوللىغان يازمىسى  :
سەي خۇرۇچلىرىدىن كاۋاۋىچىن ئۇنى زەنجىۋىل ئاچچىق سۇ  قاتارلىقلار باركەن لىكىن قانداق ۋاقىتتا سېلىشنى ئەسكەرىتمەپسىز دەپ بەرگەن بۇلسىڭىز. ئايرىم سەي قانداق قويرۇلىدۇ چۇشەندۇرۇپ قويسىڭىز؟

  بۇ قۇشۇمچە  تەم خۇرۇچلار بۇلۇپ كاۋاۋىچىن ئۇنى زەنجىۋىل  قاتارلىقلارنى قورىما قورىۋاتقاندا 
 سا لسىڭىز ياخشى ئاچچىقسۇنى قورىمىنىڭ تۇز تەمىنى تېتىپ بۇلۇپ ئازاق قۇيسىڭىزلا كۇپايە
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-27 13:32 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » قورىما تاييارلاش تاماق ئىتىش سۈرەتلىك فېلىملىرى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


'; ShowAd(); /**/