
ماتىريا لى: تۇخۇم 4دانە، پىششىق كالاگۇشى مۇۋاپىق مىخداردا، تەرخەمەك2دانە، ئىنچىكە پىنتوزا(فىنسى)ئازراق، كۇك -قىزىل مۇچ 1تا لدىن،قۇيرۇق ماي(قوينىڭ)
تېتىتقۇلىرى: تۇز، ۋىيجىڭ، جىجىڭ،ئاچچقسۇ، قىزىلمۇچ يېغى(خوڭيوۇ).ھۈل كىراخمال.
تەييارلاش ئۇسۇلى: تۇخۇمنى قاچىغا چېقىپ ،ئازمىقتاردا تۇز ۋە مۇۋاپىق مىقداردا ھۇل كىراخمال ئارلاشتۇرۇپئوماچ تەييار قىلىمىز. ساپلىقنى پاكىز يۇيۇپ قۇرۇتۇپ ،
قۇيرۇق مايدا مايلايمىز، تەييارلىغان ئوماچتىن ساپلىققا قۇيۇپ ،4دانە پوشكال تەييار قىلىمىز.
پىششىق كالاگۇشى ،تەرخەمەك،كۇك -قىزىل مۇچلارنى ئىنچىكە قەلەمچە توغىراپ ،پىنتۇزا بىلەن ئارلاشتۇرۇپ، تۇز، ۋىيجىڭ، جىجىڭ،ئاچچقسۇ، قىزىلمۇچ يېغى قاتارلىقلار
بىلەن تەكشى ئىلەشتۇرىمىز. ئاندىن پوشكال ئارىسىغا مۇۋاپىق ئېلىپ يۇگەپ رەسىمدىكىدەك توغىراپ تەخسىگە تىزساق بولىدۇ.
[ بۇ يازماشاھ تائامتەرپىدىن2011-04-10 10:15دە قايتا ]