illikdunya.biz sohpat
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 69
يازما سانى : 1767
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1208(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-17
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

7.   قىچا  تەمى  (  جىيې   مو  ۋېر  )  
1 )  ئالاھىدىلىكى  : تەمى  تۇزلۇق  چۈچۈمەل  مەززىلىك ،  پۇرىقى  كۈچلۈك  ، ئۆتكۈر، سالقىن  ، مايلىقنى  باسىدۇ .
 2 )  تەمخۇرىچى  :تۇز  ،  جاڭيۇ ،  قىچا  ئومىچى  (  قىچا  تالقىنىغا   قايناقسۇ  قۇيۇپ  ، ئېغىزىنى  ئىرىپ  2  سائەت  دۈملەپ  قويۇلسا  قىچا  ئومىچى  تەييار بولىدۇ  )  ،  كۈنجۈت  يېغى ،   تېتىتقۇ ،  ئاچچىقسۇ  .
3 ) تەڭشەش  ئۇسۇلى :   قىچا  ئومىچىغا  تۇز  جاڭيۇ ، ئاچچىقسۇ   قوېۇپ  ئارىلاشتۇرۇپ  ،  تېتىتقۇ  ، كۈنجۈت  يېغى  سېلىپ  تەييارلىنىدۇ .
ماتېرياللار   توغراپ  شەكىلگە  كەلتۈرۈلگەندىن  كېيىن   مۇشۇ  تەمگە  10  مىنۇت چىلاپ  قويۇپ  ،  تەم  سىڭگەندىن  كېيىن  تەخسىگە  چىرايلىق  تىزىلسا  بولىدۇ .
8.  كۈنجۈت  تەمى  (  ما جىياڭ  ۋېر  )
1 )   ئالاھىدىلىكى   :   تۇزلۇق  مەززىلىك  ،  لەززەتلىك   ،  پۇرىقى  تەبىئى  .
2 )  تەمخۇرىچى    :     تۇز  ، كۈنجۈت  مۇرابباسى  ،  تېتىتقۇ  ، كۈنجۈت  يېغى  
3)   تەڭشەش  ئۇسۇلى  :   كۈنجۈت  مىرابباسىغا   ئازراق  توخۇ  شورپىسى  ،  تۇز ،  تېتىتقۇ ،  كۈنجۈت  يېغى  قۇيۇپ  ئارىلاشتۇرۇلسا  بولىدۇ.  
  ماتېرياللار   توغراپ  شەكىلگە  كەلتۈرۈلگەندىن  كېيىن   مۇشۇ  تەمگە  10  مىنۇت چىلاپ  قويۇپ  ،  تەم  سىڭگەندىن  كېيىن  تەخسىگە  چىرايلىق  تىزىلسا  بولىدۇ .
9.   كۈيۈشكەن  ئاچچىق  تەم    (  بەزى  ماتېرياللاردا  قىرتاق  ئاچچىق  دىيىلىدۇ  )   (    ما    لا      ۋېر     )  
1 )   ئالاھىدىلىكى  :  كۈيۈشكەن  ئاچچىق  بولۇپ  ئغىزنى  قورۇيدۇ  ،   تۇز تەمى  مۇۋاپىق ، مەززىلىك  ،   كۆڭۈلگە  تەگمەيدۇ .
2 )    تەمخۇرىچى  :  تۇز  ،  جاڭيۇ .  قىزىلمۇچ  يېغى  ،  ئۇرىقى  ئېلىنغان   كاۋاۋىچىن  تالقىنى  ،  شېكەر   ، ، تېتىتقۇ  ،  كۈنجۈت  يېغى  
3 )  تەڭشەش  ئۇسۇلى  :  يۇقارقى  تەمخۇرۇچلار  ئوبدان  ئارىلاشتۇرۇلسا  بولىدۇ  .    شېكەر  مەززىلىك  تەمنى  كۈچەيتىش   ،  كاۋاۋىچىن  تەمىنى  سەل  - پەل  بېسىش  رولىنى  ئويناپ  ،  كېيىن  بىلىنىپ  ،   كۈيۈشكەن  تەم  قالدۇقىنىڭ  بىئارام  قىلىشىنى  پەسەيتىدۇ .    
ئەگەر   زاسۈيلەرگە  ئىشلىتىشكە   توغرا  كەلسە   جاڭيۇ   قۇيۇلىغان  ياخشى  .    كاۋاۋىچىن  يېغى  بولسا  كاۋاۋىچىن  تالقىنى  ئورنىغا  يېغىنى  ئىلىتىلسىمۇ  بولىدۇ .
ماتېرياللار   توغراپ  شەكىلگە  كەلتۈرۈلگەندىن  كېيىن   مۇشۇ  تەمگە  10  مىنۇت چىلاپ  قويۇپ  ،  تەم  سىڭگەندىن  كېيىن  تەخسىگە  چىرايلىق  تىزىلسا  بولىدۇ .
10.     بېلىق   تەمى     (   يۈ    شىياڭ     ۋېر    )
1 )   ئالاھىدىلىكى  :    رەڭگى  قىزىل  يالتىراق ،  تۇزلۇق  چۈچىمەل  ،  تاتلىق  ، ئاچچىق  تەملەر  باراۋەر  ؛    زەنجىۋىل ، غولپىياز  ، سامساق  تەمى  كۈچلۈك ،  تەملار  قېىنق  ،  كۆڭۈلگە   تەگمەيدۇ  .
2 )   تەمخۇرۇچلىرى  :     چىلانغان  قىزىلمۇچ ،  قىزىلمۇچ  يېغى ،  تۇز  ،،  جاڭيۇ ، شېكەر ،  ئاچچىقسۇ ،  زەنجىۋىل  چانالمىسى  ،  غولپىياز  چانالمىسى .  سامساق  چانالمىسى ، تېتىتقۇ ،   كۈنجۈت  مېيى  .
3  )    تەڭشەش  ئۇسۇلى  :    ئالدى  بىلەن  شېكەر ،  تۇز  ،  جاڭيۇ ،  ئاچچىقسۇ  تېتىتقۇلارنى  بىر  قاچىغا  سېلىپ   ياخشى  ئارىلاشتۇرىمىز  ؛  تۇزلۇق  ،  تاتلىق  ،  چۈچىمەل  ، مەززىلىك   تەملەر   شەكىللەنگەندىن  كېيىن ، چانالغان  قىزىلمۇچ  ،   زەنجىۋىل  چانالمىسى  ،  غولپىياز  چانالمىسى .  سامساق  چانالمىسى ،  سېلىپ  ئارىلاشتۇرۇپ  ، قىزىلماي  (   قىزىلمۇچ  مېيى  )  ،  كۈنجۈت  يېغى  قۇيۇپ  ئارىلاشتۇرۇلسا  بولىدۇ .
ماتېرياللارنى  توغراپ  بۇ  تەمگە  سالغاندىن  كېيىن   10  مىنۇت  تۇرغۇزۇپ     تەم  سىىڭگەندىن  كېيىن   ، تەخسىگە  تىزىپ  تەييارلىنىدۇ .
  11.       تاتلىق  ، چۈچۈك   تەم    (   تاڭ  سۇ   ۋېر    )  
1 )    ئالاھىدىلىكى  :    تاتلىق  چۈچىمەل  تەمى  كۈچلۈك ،   تۇزلۇق  مەززىلىك  تەمى  سۇس  ،  سالقىن   ،  لەززەتلىك  بولىدۇ .
2 )   تەمخۇرۇچلار  :      تۇز  ،  جاڭيۇ  ، شېكەر  ،  ئاچچىقسۇ  ،  ، كۈنجۈت  مېيى  
3 )   تەڭشەش  ئۇسۇلى  :      تۇز  ،  جاڭيۇ  ، شېكەر  ،  ئاچچىقسۇ  لار   قاچىغا  قۇيۇلۇپ  ياخشى  ئارىلاشتۇرۇلغاندىن  كېيىن   ،  كۈنجۈت  يېغى  قۇيۇلۇدۇ .
ماتېرياللارنى  توغراپ  بۇ  تەمگە  سالغاندىن  كېيىن   10  مىنۇت  تۇرغۇزۇپ     تەم  سىىڭگەندىن  كېيىن   ، تەخسىگە  تىزىپ  تەييارلىنىدۇ .
  12.   چۈچىمەل  ئاچچىق  تەم  (   سۈەن  لا    ۋېر    )
1  )  ئالاھىدىلىكى  :پۇراقلىق  ئاچچىق  ،   مەززىلىك   تۇزلۇق  ،    يىيىشلىك  لەززەتلىك  بولىدۇ.
2 )  تەمخۇرۇچلار  :    تۇز  ،   جاڭيۇ ،  قىزىلمۇچ   يېغى  ،    ئاچچىقسۇ ،   كۈنجۈت  يېغى  
3  )  تەڭشەش  ئۇسۇلى  :    جاڭيۇ ،  ئاچچىقسۇ  ،  تۇزلار  ياخشى  ئارىلاشتۇرۇلغاندىن  كېيىن ،  قىزىلمۇچ  يېغى  بىلەن  كۈنجۈت  يېغى  قۇيۇلۇپ  ئارىلاشتۇرۇپ  تەڭشىلىدۇ.
ماتېرياللارنى  توغراپ  بۇ  تەمگە  سالغاندىن  كېيىن   10  مىنۇت  تۇرغۇزۇپ  تەم  سىىڭگەندىن  كېيىن   ، تەخسىگە  تىزىپ  تەييارلىنىدۇ .
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-08-18 01:02 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئەزىز

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 11
نادىر تېما : 43
يازما سانى : 2001
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 25505(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-03
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

   چۈچىمەل  ئاچچىق  تەم  (   سۈەن  لا    ۋېر    )
مەن بۇ تەم ئەڭ ياخشى كۈرىمەن ........
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 10:43 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەزىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

قىران
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 647
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 491
شۆھرىتى: 5275 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 6202 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 561 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 75(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

  11.       تاتلىق  ، چۈچۈك   تەم    (   تاڭ  سۇ   ۋېر    )
مەن ئەڭ ئامراق تەم.
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 11:00 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( قىران ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
كۈلقىز
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 213
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 900
شۆھرىتى: 9225 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 9280 دوللار
تۆھپە: 23 ھەسسە
ياخشى باھا: 934 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 343(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-17
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مىنىڭغۇ سوغۇق سەيلەرنى تەييارلاشقا پەقەت ئىپىم يوق.
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 12:14 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئابدىمىجىت
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 6 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بوپ قۇيامدۇ نىمە ؟
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-21 18:20 | 新疆喀什市

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئابدىمىجىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

مۇستاپا
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 14 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

سۇغاق سەي خۇرۇچلىرىنى ئىسسىق سەيلەرگىمۇ ئىشلىتىشكە ماس كىلەمدۇ
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-26 20:22 | 新疆喀什市

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇستاپا ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

مۇقام
دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


UID نۇمۇرى : 552
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 687
شۆھرىتى: 7015 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 7210 دوللار
تۆھپە: 8 ھەسسە
ياخشى باھا: 722 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 300(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-08
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مۇنبەرداشلار بۇ تېمىڭىزدىن ئوبدانلا پايدىلانغۇدەك
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-26 21:37 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇقام ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

مۇستاپا
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 14 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

يۇقۇردىكى تەم خۇرۇچلارنى ئىسسىق سەيلەرگىمۇ ئىشلىتىشكە بۇلامدۇ قانداق ۋاقىتتا ئىشلىتىدۇ
udum
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-27 12:22 | 新疆喀什市

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇستاپا ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئۇيغۇرئاي
كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم،سۇ بولايمۇ يىلتىزمۇ؟

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 957
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 2028
شۆھرىتى: 20780 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 21969 دوللار
تۆھپە: 108 ھەسسە
ياخشى باھا: 2180 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 451(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-19
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەھمەت سىزگە!بىزنى ياخشى بولغان بىلىمگە ئىگە قىلدىڭىز !!
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-27 14:36 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرئاي ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ۋەفا
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 731
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 244
شۆھرىتى: 2465 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2450 دوللار
تۆھپە: 8 ھەسسە
ياخشى باھا: 251 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 130(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-06
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-17
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ۋاھ !!!بەك ياخشى بوپتۇ بۇ تېمىنى يوللاپ....
ئاللاھ قۇلىڭىزغا دەر بەرمىسۇن
چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-14 19:14 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ۋەفا ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » سوغۈق يىمەكلىكلەرنى تەييارلاش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا