hantagri illikdunya.biz sohpat
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1729
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1160(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-22
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز ئىلگىرلەتتى .(2011-06-12)
                               ۋىجىڭ  (味精)
بۇ ئاساسلىقى مىكرو ئوگانىزىملارنىڭ ئاشلىقلارنى ئېچىتىشتىن ھاسىل
بۇلدىغان ھازىرقى زامان تەم تەڭشىگۇچى بۇلۇپ،ئاساسلىق تەركىبى ناترىي
گلوتامات،بۇئالاھىدە ئشتىھائاچقۇچى تەم پەيدا قىلىدۇ.ناترى گىلوتامات
يۇقىرى تېمپېراتۇرىدائۇزاق تۇرسا پارچىلىنىپ زەھەرلىك ماددا ھاسىل
قىلىدۇ.شۇڭا ئمكانقەدەر ئشلەتمىگەن تۇزۇك.ئشلەتكەندە شورپا قۇرىمىلارنى
ئۆسۇش ئالدىدىلا سېلىش كېرەك ھەم ئازراق ئشلەتكەن ياخشى،ھامىلدارلىق
مەزگىلىدىكى ئاياللارنىڭ بوۋاقلارنىڭ تامىقىغا ئشلەتمىگەن ياخشى.قان
بېسىمى يۇقىرى كىشىلەر ،ياشانغانلارمۇ ئمكانقەدەر ئشلەتمىگەن تۇزۇك.
ئۇنىڭ تەركىبىدە ناترى مىقدارى يۇقىرى بۇلۇپ قان بېسىمىنى ئۆرلىتۋېتىدۇ.
تەركىبى؛100گىرام تېتىتقۇدا 0.2گىرام سۇ،40.1گىرام ئاقسىل
0.2گىرام ياغ،26.5گىرام قەنىت،100مىللىگىرام كالىتسى،4مىللقگىرام
فوسفۇر،1.2گىرام تۇمۇر،ۋىتامىن B1،ۋىتامىنB2،ۋىتامىنppۋە ماگنىي
سىنىك،مىس،مانگان،سېلىن،قاتارلىق مىكرو ئېلمىېنىتلار بار.
تېتىتقۇ:


تۇخو تەم جەۋھىرى:
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-08-14 09:24 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
مۇقام
دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


UID نۇمۇرى : 552
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 679
شۆھرىتى: 6855 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 7050 دوللار
تۆھپە: 8 ھەسسە
ياخشى باھا: 706 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 282(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ھەي كۆپچىلىك تېتىقۇنىڭ پايدىلىق تەرپىمۇ ،زىيانلىق تەرپىمۇ بار.ئائىلىدە ئىشلەتمىسەكمۇ بۇلىدۇ.ئاشخانىلاردا ئاز مىقتاردا ئىشلەتسە قورۇمىلارنىڭ تەمىگە ھەقىقەتەن پايدىسى بار.
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-15 17:16 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇقام ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » تەم خۇرۇچلار,كوكتاتلار بىلەن تۇنۇشۇش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا