ئاساسى ماتىريالى: كالنىڭ يۇمشاق پىشۇرۇلغان پاچىقىدىن بىر دانە،تۇز ،تىتىتقۇ،غول پىياز،
كۈنجۈت يىغى،سامساق،قىزىل مۇچ يېغى،ئاچچىق سۇ قاتار لىقلار دىن مۇۋاپىق مىقتاردا.
تەييارلاش ئۇسۇلى:كالا پاچىقىنىڭ سىڭىرىنى سۆڭىكىدىن ئاجىرتىپ قەلەمچە قىلىپ توغرايمىز.
چانالغان ،سامساق ،غول پىياز،تۇز تىتىتقۇ لارنى قوشۇپ ،ئىلەشتۈرۈپ ئۈستىگە قىزىل مۇچ يېغى،
ئاچچىقسۇ ھەم كۈنجۈت يىغىنى بىرىپ ئىلەشتۈرۈپ ئىستىمال قىلساق بولدۇ.

تور بېتىمىزنىڭ تەرەقىياتى ئۇچۇن ئاستىدىكى ئېلانى چىكىپ قۇيۇڭ!!!!