ماتىريالى : توخو گۆشى كەرەپشە
قوشۇمچە ماتىريال:كۆك قىزىل مۇچ،سامساق،زەنجىۋىل،غولپىياز
قۇشۇمچە تېتىتقۇلار : لوگەنما ،شاڭلاجاڭ،كاۋۋاۋىچىن مېيى
تەم خۇرۇچلار :تۇز،تىتىتقۇ،ئاقمۇچ ،قاقمۇچ ،پۇرچاق بۇتقىسى ،كىراخمال،،ماي، ،كاۋاۋىچىن ،كۇنجۇت.
تەييارلاش ئۇسولى: 1-توخو گۆشىنى خورما چوڭلىقىدا توغراپ، كىراخمال تۇز،تىتىتقۇ،ئاقمۇچ
كاۋاۋىچىن سېلىپ تەملاندۇرۋالىمىز.قازانغا ماي قۇيۇپ ماي قىزىغاندا مايغا سىلىپ قىزارتىپ
پىشۇرۇپ سۈيى قاشقاندا مايدىن سۈزۈپ تەييارلاپ قويمىز.
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ كاۋاپىجىن دانچىسى سىلىپ ئاندىن پۇرچاق بۇتقىسى
قاقمۇچ،غولپىياز ،سامساق ،زەنجىۋىل،سىلىپ قورۇپ خۇش پۇراق تەمى چىققاندا توغرالغان
كۆك- قىزىل مۇچ لارنى توخونى سىلىپ قورۇيمىز،ئاندىن تۇز ،تىتىتقۇ ،ئاقمۇچ قاتارلىق
تىتىتقۇلارنى سىلىپ تەمىنى تەڭشەپ ئۇستىگە كۇنجۇت سېپىپ قۇرۇپ تەخسگە ئۇسۇمىز
ئالاھىدىلكى:قۇرۇق پارقىراق،رەڭگى چىرايلىق ،ئىشتىھانى ئاچىدۇ مىزىلىك يىيىشلىك بولدۇ.
ئاستىدىكى ئېلاننى چىكىشنى ئۇنۇتماڭ!!!!!!