ماتىريالى:يېسى پۇرچاقتىن(دۇجار) 400گىرام،قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ،سۇماي،كۇنجۇت
تەم خۇرۇچلىرى:غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساق،كاۋۋاچىن مېيى(花椒油)(麻辣油)تۇز،ئاقمۇچ،
تەييارلاش:يېسى پۇرچاقنى پاكىز تازلاپ،يىپچىلىرىنى ئېلۋېتىپ،يۇيۇپ
ئوتتۇردىن ئىككى(ئۇچ)پارچىلايمىز .

غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساقلارنى ئۇششاق توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
قازانغا تۆت چۇمۇچ ماي قۇيۇپ،ياغ نۇرمال قىزىغاندا يېسى پۇرچاقنى سېلىپ چۇمۇچ
بىلەن ئارلاشتۇرۇپ،يېسى پۇرچاقنىڭ پوستى ئۆرلەپ چىققاندا مايدىن سۇزىۋالىمىز .
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق سۇماي،كاۋۋاچىن مېيى،.ئاچچىقـق- چۇچۇك
ماي قۇيۇپ ،قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ ، غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساقلارنى سېلىپ
قورۇپ ئاچچىق پۇراق چىققاندا ،سۇزىۋېلىنغا يېسى پۇرچاقنى قازانغا سېلىپ
قورۇپ ئارلاشتۇرىمىز، تۇز ،كۇنجۇت،ئاقمۇچ سېپىپ تۇز تەمىنى تېتىپ تەخسگە ئالىمىز

ئالاھىدىلىكى:قاننىڭ ھاسىل بۇلۇشىنى ئىلگىرى سۇرۇپ قاندىكى قەنىت مىقدارىنى
توۋەنلىتىدۇ راكنىڭ ئاكدىنى ئالىدۇ.
ئەسكەرتىش:مايدا پىشۇرغاندا ياخشى پىشماي قالسا زەھەرلىنىپ قىلىش ئىھتىمالى بار
ئاستىدىكى ئېلاننى چىكىشنى ئۇنۇتماڭ !!!!!!!!!!!!