illikdunya.biz abduheni
بودەك
ئوماق بودەك
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 457
نادىر تېما : 9
يازما سانى : 658
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 124(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-14
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

                              
     كۆكتات ئىستىمالى ھەققىدە


1.باش پىياز بىلەن كۈدىنى ئارىلاشتۇرۇپ تاماق قىلىشقا ياكى قورۇپ يىيىشكە بولمايدۇ.دىققەت قىلمىغاندا ئادەم بەدىنىدە ئاق كېسەل پەيدا قىلىدۇ.
2.غولپىياز بىلەن ھەسەلنى قەتئىي ئارىلاشتۇرۇپ يىيىشكە بولمايدۇ،چۈنكى بۇلار ئاشقازاندا ئۆز-ئارا ئارىلىشىپ زەھەرگە ئايلىنىدۇدە،يەڭگىل بولسا قۇسۇش،ئىچى سۈرۈش ئەھۋاللېرى يۈز بېرىدۇ.
3.رېستۇرانلېرىمىزدا تاماق يىگەندە بېلىق قىسقۇچپاقا دىگەنلەرنى پىدىگەن بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ يىيىشكە بولمايدۇ.چۈنكى ئۇلار ئاشقازان سۇيۇقلىقى بىلەن رىئىكسىيىلىشىپ يامان ئاقىۋەت پەيدا قىلىدۇ.
4.كۈدە، پالەك ئارىلاشتۇرۇلغان ھەم ياغدا پۇشۇرۇلغان ،قارا ئاشلىقتىن تەييارلانغان تائاملارنى ئەتكەن چاي بىلەن ئىستىمال قىلىشقا بولمايدۇ.چۈنكى ئادەمنىڭ ئىچىنى سۈردۈرۈپ كەم ماغدۇر قىلىپ قويىدۇ.
5.غولپىيازنى كۆپ ئىستىمال قىلىشقا بولمايدۇ،كۆپ ئىستىمال قىلغاندا كۆپ تەرلەيدىغان ،قولتۇق،ئېغىز پۇرايدىغان بولۇپ قالىدۇ.
6.سامساقنى كۆزى،ئاشقازىنى ئاغزى،چىشى،گال ،تىلى ئاغرىيدىغان كىشىلەر ئىستىمال قىلىشقا بولمايدۇ.
7.تەرخەمەكنى سوغۇقچان كىشىلەر كۆپ ئىستىمال قىلىشقا بولمايدۇ،دىققەت قىلىنمىسا ئېچ سۈرۈشنى،قوساق ئاغرىشنى،قەي قىلىشنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
8.پىدىگەننى كەچكۈز ئايلېرى كۆپ ئىستىمال قىلىشقا بولمايدۇ.چۈنكى بو ئايلاردا پىدىگەننىڭ ئۇرۇقى كۆپ بولۇپ،كۆپ ئىستىمال قىلىنسا ئادەمنىڭ كۆرۈش قۇۋۋىتىنى ئاجىزلاشتۇرىۋىتىدۇ.
9.قىرتاق كاۋا،كۈدە،كاشتان مېغىزى قاتارلىقلارنى ئارىلاشتۇرۇپ يىيىشكە ھەم ھەسەل بىلەن بىرگە ئىستىمال قىلىشقا بولمايدۇ.
10.پىياز بىلەن سامساقنى ئىستىمال قىلغاندا يىلتىزىنى چوڭقۇرراق ئېلىۋىتىش لازىم،چۈنكى ئۇلارنىڭ يىلتىزى ئاسان ھەزىم بولمايدۇ.
11.ئەتىيازدا كۆكلەپ كەتكەن ياڭيۇنى يىمەسلىك كېرەك.دىققەت قىلمىغاندا ئادەمنى زەھەرلەيدۇ.


                                          
    مىۋىلەر ئىستىمالى ھەققىدە


1.ياز كۈنلېرى پىشقان ئۆرۈك يەپ ئۈستىگە قىزىق چاي ئىچىشكە بولمايدۇ.ئۆرۈك يەپ ئۈستىگە سوغۇق سۇ ياكى ئۆرۈك مېغىزىدىن بىر نەچچە تال يەۋەتسە سىڭىپ كېتىدۇ.
2.ئۈجمە(جۈجەم)نى تويغۇچە يەپ ئىسسىق چاي ئىچىش كېرەك،سوغۇق سۇ ئىچىشكە قەتئىي بولمايدۇ.
3.قوغۇن يەپ ئۈستىگە ھەسەل يىيىشكە قەتئىي بولمايدۇ.
4.ناشتىدا چاي ئىچىشتىن بۇرۇن ھەرگىز ھۆل مىۋە يىمەسلىك كېرەك.دىققەت قىلمىسا ئاشقازان كېسەللىكىنى پەيدا قىلىدۇ.
5.گىلاسنى نەپەس يولى ئاغرىيدىغان،كۆپ يۆتىلىدىغان،دىمى سىقىلىدىغان زىققا كېسىلى بارلار كۆپ يېيىشكە بولمايدۇ،دىققەت قىلمىسا ئىچىنى سۈردۈرىۋىتىدۇ.
6.ئاق شىكەرنى كۆپ ئىستىمال قىلماسلىق كېرەك،دىققەت قىلمىسا چىش ئاغرىقى ھەم ئاشقازان كېسەللىكىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.

                          


                    مەنبە:شىنجاڭ ياشلىرى
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-07-25 23:16 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( بودەك ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
قىران
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 647
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 491
شۆھرىتى: 5275 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 6202 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 561 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 75(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مۇنبەر ئۈچۈن ھەقىقەتەن كۆپ ئىزدىنىۋاتىسز.رەھمەت سزگە بودەك گۈلۈم.
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-26 12:41 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( قىران ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » تۇرمۇش مەسلىھەتچىسى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا