ماتىريالى؛تۇخۇ1دانە بەرەنكە3دانە(ياڭيۇ)سۇماي، كوك_قىزىلمۇچ3دانە ،غولپىياز1دانە سامساق1دانە
دۇرا_دەرمەك؛ زەنجىۋىل،كاۋۋاچىن،شاكال بەدىيان،ئاچچىق قىزىلمۇچ،ئاقمۇچ،شېكەر.تۇز،چانالغان قىزىلمۇچ
تەييارلاش ئۇسۇلى؛تۇخۇنى ياڭاق چوڭلىقىدا چانايمىز،بەرەنكىنىمۇ قېلىنراق يالپاق توغرايمىز.
قۇرۇش ئۇسۇلى؛قازانغابىرچۇمۇچ ماي قۇيۇمىز يېرىم چۇمۇچ شېكەرسېلېپ ئارلاشتۇرۇمىز شېكەر ئىرىپ قىزىل
كۇپۇكچىلەر چىققاندا تەييارلانغان تۇخۇنى سېلىپ قۇرىيمىز،تۇخۇقىزارغاندا چانالغان قىزىلمۇچ سېلېپ
زەنجىۋىل،كاۋۋاچىن،شاكال بەدىيان،ئاچچىق قىزىلمۇچ،ئاقمۇچ،.تۇز،غولپىياز،سامساقلارنى ئارقىمۇ_ئارقاسلېپ
قۇرۇپ تۇخۇ چىلاشقىدەك سۇ قۇيۇپ بوش ئوتتا 15مىنۇت ئەتىراپىدا قاينىتىمىز بەرەنكە پىشقاندا تۇخىمۇ پىشىدۇ
تۇز تەمىنى تەڭشەپ كوك_قىزىل مۇچنى سېلىپ تەخسىگە ئۇسىمىز
ئەسكەرتىش؛ ئەگەر يەرلىك تۇخۇ بولسا تۇخۇ قۇرىغاندا بەرەنكىنى سالماي تۇخۇ پشىشقائاز قالغاندا سالىمىز
بولمىسا بەرەنكە ئىزىلىپ كىتىپ ئەجرىڭىز بىكار بۇلىدۇ
مۇمكىن بولسىا چانالغان تۇخۇنى قۇرىشتىن بۇرۇن بىر قاينىتۋەتكەن ياخشى سىناپ بېقىڭ