ماتىريال:توخو گۆشى
قوشۇمچە ماتىريال:كۆك قىزىل مۇچ،سامساق،زەنجىۋىل،سۇڭ پىياز
تىتىتقۇلار:تۇز،تىتىتقۇ،جاڭيۇ،ئچچىقسۇ،قۇرۇق لازا،پۇرچاق قىيامى،كىراخمال،شورپا،ماي،لازامىيى،كاۋاپىجىن دانچىسى.
ئىشلەش ئۇسولى: 1-توخو گۆشىنى تۆت سىڭىرلىك توغراپ،قىزىغان مايغا سىلىپ قىزارتىپ پىشرۇپ سۈيى قاشقاندا مايدىن سۈزۈپ تەييارلاپ قويمىز.
2-قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ كاۋاپىجىن دانچىسى سىلىپ ئاندىن چانالغان پۇرچاق قىيامى ، قۇرۇق لازا،سۇڭ پىياز ،سىلىمساق ،زەنجىۋىل،سىلىپ قورۇپ خۇش پۇراق تەمى چىققاندا توغرالغان كۆك قىزىل مۇچ لارنى توخونى سىلىپ قويۇيمىز،ئاندىن تۇز ،تىتىتقۇ ،جاڭيۇ،قاتارلىق تىتىتقۇلارنى سىلىپ تەمىنى تەڭشەپ ئۆستۈنگە مۇۋاپىق مىقتار دا شورپا قۇيۇپ قايناپ 3\1 قىسنى قالغاندا ئازراق كىراخما سىلىپ ،تەخسىگە ئالساق بولدۇ.
ئالاھىدىلكى:قۇرۇق پارقىراق،رەڭگى چىرايلىق ،ئىشتىھانى ئاچىدۇ مىزىلىك يىيىشلىك بولدۇ.