oznur.cn vip
شىرىن
مـۇنـبـەر مـەلـىـكـىـسـى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 8
نادىر تېما : 8
يازما سانى : 439
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 245(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز ئىلگىرلەتتى .(2010-11-10)


ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم مۇنبەردىكى ئەزىز دوستلار .
گەرچە روزا ھېيتقا يەنە ئىككى ئايچە ۋاقىت بولسىمۇ شۇ ۋاقتى كەلگەندە مەن مۇنبەردە بولماي قالارمەنمىكىن دەپ ئەنسىرەپ ساڭزا سېلىشنى بالدۇرلا باشلىۋەتتىم .
ئەمىسە ساڭزا پىشۇرۇشنى باشلىدۇق .


خۇرۇچلىرى:
ئاق ئۇن ئېھتىياجىڭىزغا قاراپ ئېلىنىدۇ،سۇ يېغى ئىككى يېرىم كىلوگىرام ،چۈچۈتۈلگەن سۇ يېغى 200گىرام ،پىياز ئىككى باش ،تۇز مۇۋاپىق مىقداردا،كاۋۋاۋىچىن مۇۋاپىق مىقداردا.


سېلىش ئۇسۇلى:
1.پىيازنى يالپاقلاپ توغراپ ،كاۋۋاۋىچىن بىلەن قوشۇپ قاينىتىپ ،پىياز بىلەن كاۋۋاۋىچىننى سۈزىۋېتىپ ،سۈيى سوۋۇتىلىدۇ، (كاۋۋاۋىچىن بىلەن پىيازنى قايناتقان سۇ ساڭزىنى چېچەكلىتىش رولىنى ئوينايدۇ). چۈچۈتكەن ياغ سوۋۇتىلىدۇ.
2.ئۇنغا  سوۋۇتۇلغان پىياز،كاۋۋاۋىچىن سۈيىگە تۇز ،چۈچۈتۈپ سوۋۇتۇلغان ياغنى قۇيۇپ قاتتىقراق خېمىر يۇغۇرىلىدۇ،خېمىرنى ياخشى چەيلەپ پىشۇرۇپ ، 15 مىنۇت تىندۇرغاندىن كىيىن 35گىرام چوڭلۇقتا زوۋۇلا ئۈزۈپ تاۋلاپ ئازراق ياغلاپ قۇرۇق داسقا ياكى لېگەنگە ئۈستى-ئۈستىلەپ تىزىپ ،ئۈستىنى تەكشى ياغلاپ 15-20 مىنۇت تىندۇرىلىدۇ،تىندۇرۇش ۋاقتى ھاۋا كىلىماتى،تۇزنىڭ مىقدارى ۋە خېمىرنىڭ قاتتىق يۇمشاقلىق دەرىجىسىگە باغلىق.
3.تىنغان زوۋۇلىنىڭ ئوتتۇرىسىدىن چوڭ بارماق قول بىلەن تۈشۈك ئېچىپ ،خېمىرنى ئىككى قولنىڭ ئالقىنى بىلەن ئېشىپ ھالقىسىمان پىلتە ياساپ ئۇنى يەنە ئېشىپ ئىنچىكە چوكىنىڭ توملىقىدەك بولغاندا ، ئۇزۇنلىقى 25 سانتىمىتىر قىلىپ كالۋىلاپ ،ئىككى تال ئىنچىكە تاياقچىغان ئېلىپ 6 دەرىجە قىزىتىلغان ياغقا سېلىپ تەكشى سارغايتىپ پىشۇرىلىدۇ.

ساڭزىنى پىشۇرۇشتا خېمىرنىڭ چوكىغا چاپلىشىپ قېلىشىدىن ساقلىنىش ئۈچۈن، خېمىرنىڭ چوكىغا ئېلىنىپ تۇرغان ئىككى تەرىپىنى نۆۋەت بىلەن ياغقا بىر قېتىمدىن شۇڭغۇتۇپ سەل قاتۇرىۋېلىپ ئاندىن بىر بېشىنى ئوڭغا ،بىر بېشىنى سولغا قايرىپ قىڭغىر قاتلاپ ياغقا سېلىۋېتىپ ،چوكىنى تارتىۋالىدۇ. ساڭزا سەل سارغايغاندىلا ئالسا بۇلىدۇ،پىشقان ساڭزىنى ئىسسىق ۋاقتىدىلا لېگەنگە بىر - بىرىگە يېرىم چىشلىتىپ يانتۇ تىزىپ تۇرۇش كېرەك،ساڭزا سېلىشتا ئوت كۈچىگە دىققەت قىلىش لازىم ،ياغنىڭ تېمپىراتۇرىسى تۆۋەن بۇلۇپ قالسا ،ساڭزا چېچەكلىمەي سىدام بۇلۇپ قالىدۇ، يۇقىرى بۇلۇپ كەتسە ساڭزىنىڭ ئىچى خام ،تېشى كۆيۈك چىقىدۇ،(ياغنىڭ تېمپىراتۇرىسى بىلىش ئۈچۈن ساڭزا خېمىرىدىن بىر - ئىككى قۇيماق سېلىپ كۈرۈش لازىم ،ياغنىڭ تېمپىراتۇرىسى تەڭشەلگەن بولسا ،قۇيماق چېچەكلەپ تەكشى پىشىدۇ)

ئالاھىدىلىكى:
شەكلى كۆركەم ،چۈرۈك ھەم مەززىلىك ،ئۇيغۇر خەلقىنىڭ ئەنئەنىۋىي گېزەكلىرىنىڭ بىر خىلى بۇلۇپ،كۆپرەك ھېيت-بايراملاردا داستىخانغا قويۇلىدۇ
.


پىچىنە پىرەنىكلەر بەكمۇ تاتلىق،
بار يەنە شاھ يېمەكلىك ساڭزا ئاتلىق.
تىزىلسا داستىخانغا بۇ يېمەكلەر،
مېھماننىڭ دىلى يايراپ قۇچار شاتلىق
پايدىلىنىش ماتىرىيالى:ئۇيغۇر تائاملىرى.
2010.7.17
[ بۇ يازماشىرىنتەرپىدىن2010-07-17 18:48دە قايتا تەھر ]
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-07-17 18:35 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( شىرىن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۈلقىز
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 213
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 904
شۆھرىتى: 9505 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 9540 دوللار
تۆھپە: 23 ھەسسە
ياخشى باھا: 962 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 366(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-16
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ھەي شىرىن بىزنىڭكىچە بېرىپ ساڭزا سېلىشنى ماڭا كۆرسىتىپ قويسىلا، كىلەر يىلى باشلاپ ئۆز ئالدىمغا سالسام بوپتىكەن،  لىكىنزە سىلىگە ئەپسىزدە، بوپتۇ سىلى يوللىغان بۇ ئۇسۇللار بويىچە سېلىپ باقمامدىم.  بۇزۇپ قويمىسام بۇلاتتىغۇ،
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-17 19:06 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۈلقىز
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 213
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 904
شۆھرىتى: 9505 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 9540 دوللار
تۆھپە: 23 ھەسسە
ياخشى باھا: 962 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 366(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-16
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون2قەۋەتتىكىئاشپەزنىڭ2010-07-17 19:40دە يوللىغان يازمىسى  :
سىلە راستىنلام كىلەر يىلى  ئوز ئالدىلىرىغا ساڭزا سالاملا  ساڭزا سېلىشقا بەك ئالدىراپ
كەتمىسىلە  پولو يەپ بولغاندىن كىيىن ساڭزا سېلىشنى ئوگەنسىلىمۇ بۇلاتتىغۇ

ھەي مىنى دەۋاتامسىز؟  
بۇرۇنراق ئۆگەنگەننىڭ زىيىنى يوققۇ.
رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-19 11:05 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۈلقىز
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 213
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 904
شۆھرىتى: 9505 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 9540 دوللار
تۆھپە: 23 ھەسسە
ياخشى باھا: 962 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 366(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-16
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون16قەۋەتتىكىقىراننىڭ2010-07-23 17:04دە يوللىغان يازمىسى  :
شىرىنىمنىڭغۇ بەكلا شۇندقا قىپ بەرگۈسى بار ، لىكىن شارائىت يار بەرمەي قالارمىكىن......


ئۇنچە بالدۇر دەم ئېلىشقا چىقماس؟!!!

ئۇ بالدۇر دەم ئېلىشقا چىقىشنىڭ كويىدىلا.
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-23 18:50 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۈلقىز
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 213
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 904
شۆھرىتى: 9505 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 9540 دوللار
تۆھپە: 23 ھەسسە
ياخشى باھا: 962 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 366(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-16
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

شىرىنغا تورغا چىقىش ئەپسىز بۇلۇپ قالغان سەۋەپلىك كۆرۈنمەي قالدى، كىچىككەندىمۇ 2-3  ئايلاردا ئاندىن ئۇنىڭ قارىسىنى كۆرەلەيمىزغۇ دەيمەن.  
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-02 16:48 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئائىلىدە پىچىنە-پىرەنىك تەييارلاش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


'; ShowAd(); /**/