hantagri illikdunya.biz sohpat
axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2768
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 809(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز تۇرمۇش مەسلىھەتچىسى دىن بۇ سەھىپىگە يۆتكەپ كەلدى(2010-08-14)


  

           ھۆرمەتلىك  تورداشلار  ،  مەن  مەلۇم  ئىشلار  تۈپەيلى   7- ئاينىڭ  15 - كۈنىدىن  9- ئاينىڭ  1- كۈنىگىچە  مۇنبەرگە  كىرەلمەيمەن .  كىرىپ  قالغان  تەغدىردىمۇ  ۋاقتىم  ناھايىتى قىسقا  بولغاچقا  تېما  يوللىيالماسكىقىم ،  ئىنكاس  يازالماسلىقىم  مۇمكىن  .  كەڭ تورداشلارنىڭ  ئەپۇ  قىلىشىنى  ئۈمىت قىلىمەن !  
                                ھۆرمەت بىلەن :  ئاش تۇزى

1.   ئاتىلىشى  :  كىراخمال  خەنزۇچە  ( 淀粉   دىيەن فېن ) ، ( 生粉 شېڭ  فېن ) ، ( 团粉 تۇەن فېن )  دىگەن  ناملاردا  ئاتىلىدۇ .
2.   تەبىرى   :    كراخمال كۆپلىگەن  ئۈزۈم جەنتلىرىنىڭ  قىسقىرىشى  نەتىجىسىدە  ھاسىل بولغان كۆپ قەنتلىك بىرىكمە ماددا  ،  شەكلى  ئۇندەك  يەنى  ئۇندىنمۇ يۇمشاق  بولىدۇ . پۇرچاق بىلەن تاتلىق ياڭيۇنىڭ  كراخمالى يىرىك بولىدۇ .   ئۇ  سوغ  سۇدا  ئىرىمەيدۇ .  چىلاپ  قويۇلسا  ۋاقت  ئۆتكەنسېرى  ئاستىغا  تىنىۋالىدۇ .  قىززىق سۇدا  60 سېلسىي گرادوستىن يۇقۇرى  بولغان  غۇدا  سۇ  سۈمۈرۈپ  كۆپۈشكە  باشلايدۇ . قورۇمىنىڭ  سۈيىنى سۈمۈرۈپ  قويۇقلاشتۇرىدۇ .  قورۇما  سۈيىدىكى  تەمنى ماتېريالنىڭ  يۈزىگە يېپىشتۇرۇپ  تەملىك قىلىدۇ .     ئاشپەزلىكتە  ئاساسلىقى  ، ئومۇچلاش  ، مەلھەملەش (  شىرە  بېرىش ) ، قويۇلدۇرۇش  قاتارلىق  ۋاستىلەرگە  ئىشلىتىلىدۇ .
3.  تۈرلىىرى :  
1)   قوناق كراخمالى (玉米淀粉Corn Starch )    بۇ  قوناق  دانبلىرىدىن  ئايرىۋېلىنىدۇ .    لېكىن  سۈپىتى  بەرەڭكە  كراخمالنىڭكىگە  يەتمەيدۇ .
2) بەرەڭكە كراخمالى  ( 太白粉Potato Starch )  بۇ  تۇراقلىق  قويۇقلاشتۇرغۇچ  بولۇپ  ، رەڭگى ئاپپاق ، يۇمشاق  ،  يالتراقلىقى يېشىلماشنىڭكىدىن  ياخشى . لېكىن  سۇ  سۈمۈرۈشچانلىقى  يېتەرسىز  .  سوغا  چىلاش  ئارقىلىق  قويۇقلاشتۇرۇش  ئۈچۈن ئىشلىتىلىدۇ .
3)  تاتلىق بەرەڭكە ( تاتلىق ياڭيۇ ) ۆراخمالى ( 番薯粉Sweet Potato Starch ) :   بۇ  تاتلىق  ياڭيۇدىن  ئايرىۋېلىنغان كراخمال بولۇپ ،  شەكلى يىرىكرەك بولۇپ  ،  ئىسسىق سۇدا  شىلىملىق قويۇق بولىدۇ .  سۇ  سۈمۈرىشى قوناق كرا خمالىدىن ياخشى .   بۇ  جوڭگوچە  قورۇمىلارغا  كۆپ  ئىشلىتىلىدۇ .
4) پويرارىيە چاتقىلى  ( 葛粉 )   بۇ  پويرارىيە  چاتقىلىنىڭ  يەر  ئاستى  غولىدىن ئايرىۋېلىنىدۇ . بۇنىڭ  رولى  قوناق ، بەرەڭكە  كىراخمالىنىڭكى بىلەن  ئوخشاش ، لېكىن  بۇ  ئانچە  يۇقۇرى  بولمىغان  ھارارەتتىمۇ  ئېرىيدۇ .
5)  مانىخوت كراخمالى (  木薯粉Tapioca Flour ) يەنى   سۇ ياڭىقى  كېراخمالى دەپمۇ  ئاتىلىدۇ .  بۇ  ئاساسلىقى  تايلاند ،  نېگىرىيە  ، بىرازىلىيە دىن  چىقىدۇ .  دۆلىتىمىزگە  قىسمەن ئېمپورت قىلىنىۋاتىدۇ .  قورۇمىنى  ناھايىتى يالتراق قىلىدۇ .
6)  يېشىلماش ( 绿豆淀粉 ) كراخمالى .  بۇ يېشىلماشنى  سۇغا  چىلاپ ئىزىپ ،  سۈزۈپ ئېلىنىدىغان بولۇپ ،  ھۆل ، قۇرۇق 2  خىل ، ھۆلى قاتتىق  مونەك  ھالەتتە ، قۇرۇقى  يىرىك   دانچە  ھالەتتە  بولىدۇ .  ئاساسلىقى  ئاشلەڭپۇڭ ، پۇرچاق  پوشكىلى ( فېن پى ) گە  ئىشلىنىدۇ ،  قورۇمىغا  ئىشلەتسىمۇ  بولىدۇ .  لېكىن  باھاسى  نىسبەتەن  قىممەت .
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-07-13 13:46 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1730
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1160(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بۇ ئەڭ ئاخىرقى تىمىڭىزمۇ ؟
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-14 19:29 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1730
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1160(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

كىراخمالنى تەپسىلى چۇشەندۇرۇپسىز  
http://bilimzar.com
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-02 20:00 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » تەم خۇرۇچلار,كوكتاتلار بىلەن تۇنۇشۇش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا