ماتىريال:قوي گۆشى ياكى كالا گۆشى
قوشۇمچە ماتىريال:بامبۇك نوتىسى،پالەك،زەنجىېىل،سىامساق،سۇڭ پىياز.
تىتىتقۇلار:تۇز،ۋىيجىڭ،ئاقمۇچ،جىجڭ.
ئىشلەش ئۇسولى: 1-گۆشنى يالپاغداپ تورىۋاپ سۇدا بىر نەچچە قىتىم چايقاپ گۆشنىڭ قىننى چىقىرۋىتىمىز،ئاندىن تۇز ،تۇخۇم ئىقى سىلىپ ،قۇرۇوق كىراخمال سىلىپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ تەمىنلەندۈرۈپ قىزىغان مايغا سىلىپ چىچىلدۇرۇپ شەكلى تۇراقلاشقاندا چوڭ ياپراقداپ توغرالغان بامبۇك نوتىسىنى سىلىپ مايدىن سۈزىۋالمىز.
2-قاچىغا مۇۋاپىق مىقتار دا شورپا ئىلىپ تۇز ،تىتىتقۇ،جىجىڭ ،سىلىپ تەمىنى تەڭشەپ تەييار لاپ قويمىز.
3-قازانغا مۇۋاپىق مىقتاردا ماي قۇيۇپ توغرالغان ،سۇڭ پىياز،زەنجىۋىل،سامساقلارنى سىلىپ قورۇپ خۇش پۇراق تەمنى چىقىر ۋالمىز ئاندىن مايدىن ئۆتكۈزۋالغان گۆش قاتارلىق ماتىر يالنى سىلىپ ئاندىن پالەكنى سىلىپ قڭرۇيمىز ئاندىن تەڭشەلگەن شورپىدىن قۇيۇپ پەردازمىيى قۇيۇپ تەخسىگە ئالساق بولدۇ.
ئالاھىدىلكى:گۆش رەڭگە ئاپپاق،توخوگۆشىگە ئوخشايدۇ،شورپىسىز رەڭگى ماسلاشقان پارقىراق يىيىشلىك بولدۇ.