ماتىريالى؛ئوتخور بېلىق 1دانە(ئۇزىڭىز ياقتۇردىغان بېلىق بولسىمى بۇلىدۇ) غولپىياز.زەنجىۋىل
تەم خۇرۇچلىرى؛تۇز،ئاقمۇچ ،يۇمغاق سۇت(ئاش كۇكى).سامساق

تەييارلاش بېلىقنى چاسا توغرايمىز .غولپىيازنى ئۇششاق توغرايمىز .زەنجىۋىلنى ئۇششاق توغرايمىز
پىشۇرۇش ئۇسۇلى ؛قازانغا سۇ قۇيۇپ بېلىق ،زەنجىۋىلنى سېلىپ قاينىغاندا كۇپۇكلىرىنى پاكىز ئېلىپ
بوش ئوتتا قاينىتىمىز (15مىنۇت)ئەتىراپىدا پىشىشقا ئاز قالغاندا تۇز .غولپىياز سامساق ،ئاقمۇچ سېلىپ
تەمىنى تېتىپ شورپا قاچىسىغا ئۇسىمىز

ئەسكەرتىش؛قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ ،ئاش كۇكىنى ياقتۇرسىڭىز سالسىڭىز بۇلىدۇ بولمىسا سالمىسىڭىزمۇ ؟
بېلىقنى بوش ئوتتا قاينىتىڭ شورپىسى سۇزۇك بولسا ياخشى
ئالاھىدىلىكى؛بىلىق گوشىدە ئادەم بەدىنىگە مول بولغان ئۇزۇقلۇق ماددىلار ئىنتايىن كوپ بۇلۇپ
ئايدا بىر قېتىم بېلىق شوربىسى تەييارلاپ ئىچىپ بەرسىڭىز زۇكامنىڭ ئالدىنى .ئالىدۇ
ئوپكە كېسىلىگە شىپا تاپىدۇ