hantagri illikdunya.biz sohpat
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
  • Pages: 2/3     Go
Ali_Telak

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 494
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 1309
شۆھرىتى: 13255 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 22358 دوللار
تۆھپە: 16 ھەسسە
ياخشى باھا: 1341 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 265(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ياق ئېنگلىسچە خەتلەر يوق بىزنىڭ ئىكراندا
چوققا [10 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-05 09:43 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( Ali_Telak ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
چىچەك
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 701
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 152
شۆھرىتى: 1550 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1824 دوللار
تۆھپە: 13 ھەسسە
ياخشى باھا: 176 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 46(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئاشتۇزىنىڭ ئىمتىھانىغا مەنمۇ قاتنىشىپ ئۆزەمنى بىر سىناپ باقايچۇ!
1)b
2)c
3)b
4)b
5)a
6)c
7)a
8)b
9)a
10)a
11)a
12)a
13)b
14)b
15)a
16)B
17)a
18)c
19)a
20)b
21)a
22)c
23)A
24)C
25)c
26)a
27)a
28)A
29)C
30)A
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+34(axtuzi) مۇكاپات &nb ..
  • udum
    چوققا [11 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-05 13:38 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( چىچەك ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    axtuzi
    باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 64
    نادىر تېما : 36
    يازما سانى : 2763
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 808(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-24
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    سىز   17   سىگە   توغرا  جاۋاپ  بېرىپسىز !  مۇبارەك  بولسۇن !   رەھمەت !
    http://bilimzar.com
    چوققا [12 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-05 14:05 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    akil
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 82 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    1.  ئاشپەزلىك مۇئەييەن بەدىئىيلىككە ئېگە  (  C            ) پەن
    A. سەنئەتلىك                   B. تېخنىكىلىق          C . ھۈنەرلىك
    2. بۇرۇنقى ئىنسانلار ئوتنى بايقىغاندىن كېيىن  (      C      ) باشلانغان .
        A. تەم تەڭشەش                 B  .ھورداش                C . پىشۇرۇش
    3. تۆمۈر قازان ، ياپىلاق تۆمۈر قازانلار بولسا (   C   ) دەۋرىدە دۇنياغا كېلىشكە باشلىغان.
         A. غەربىي خەن                 B .چىڭ             C . يۈەن
    4.سۇنى ۋاستە قىلىپ ئىسسىقلىق تارقىتىشنىڭ ئاساسىي شەكلى ( .B     ) دىن ئىبارەت.
       .A   رادىئاتسىيە   .B          ئىندۇكسىيە            .C      كونۋېكسىيە
    5. خام ئەشيانىڭ شەكلى چوڭ ياكى قېرى بولسا پىشۇرۇش ۋاقتى (   A   ) بولىدۇ.
    A . ئۇزۇن              B    . قىسقا            C            . تېز
    6. رەڭگى توق ۋە ئاچ خام ئەشيالارنى سۇدا (   B       ) پىشۇرۇش كېرەك
        A. بىللە           B      . ئايرىم               . C   ئارىلاش
    7. قىزارتىشنىڭ رولى 1 –خام ئەشيانىڭ رەڭگىنى تېخىمۇ جۇلالىق قىلىدۇ 2- (  C    )
        A. ئوزۇقلۇقىنى كۈچەيتىدۇ                 . B  ئاقلاشقا ئاسان بولىدۇ      
    . C خۇشپۇراقنى ئاشۇرۇپ ، غەيرى پۇراقنى تۈگۈتىدۇ
    8. ئىسسىق ماي 3-4 ئۈلۈش بولۇپ ، تېمفراتورىسى (  B        ) بولىدۇ
        A .℃ 60 ~℃ 90          B . ℃90 ~ ℃130         C       .℃130 ~ ℃170
    9. چالا پىشۇرۇش ئىچىدىكى  ھورداشتا دىققەت قىلىدىغان ئىشلارنىڭ  1- (  A   ).
        A   .  ئوت كۈچىنى ۋە ۋاقىتنى ئوبدان ئېگىلەش كېەك.
          B  .  كۆپخىل خام ئەشيالارنى ئايرىپ پىشۇرۇش كېرەك  
      . C      باشقا پىشۇرۇش ئۇسۇلى بىلەن ئۆزئارا ماسلاشتۇرۇش كېرەك.
    10. ئالىي سۈزۈك شورپا تەييارلىغاندا ئادەتتە 1.5 كلوگرام توخۇغا 3 كلوگرام سۇ  قۇيۇلۇپ (   B    ) ۆلوگرام شورپا ئېلىنىدۇ .
      A    . 2              . B        2.5             C         .  3
    11. تېتىتقۇلارنى تىزىپ قويۇشتا دائىم ئىشلىتىدىغانلىرىنى (  A     ) يەرگە تىزىش لازىم.
          A    . يېقىن        B            . ئوتتۇرىغا             . C    يىراق
    12. تۇخۇم ئېقى ئومىچى  - تۇخم ئېقى تەكشى ئارىلاشتۇرۇلۇپ ، كراخمال ، ئۇن ۋە (     تۇز                       ) قۇشۇپ تەييارلىنىدۇ
           A . تۇز                     B . سۇ               C    .  تېتىتقۇ
    13. كراخماللاشنى قويۇقلۇق دەرىجىسىگە ئاساسەن قېلىن ۋە (     C.     ) نېپىز كراخماللاش دەپ ئىككىگە ئايرىشقا بولىدۇ.
    A. قويۇق                 B. سۇيۇك                   C. نېپىز
    14. خام ئەشياغا تەكشى تەم كىرگۈزۈپ ، بىردەم بېسىپ قويۇپ ، تەم سىڭگەندىن كېيىن كراخمالغا مىلەپ ياكى ئوماچلاپ ئاندىن (A   .B   C   ) سېلىش كېرەك .
         A  . سۇغا              .B ياغقا                   .C قاسقانغا
    15. پىشۇرۇش دىگىنىمىز ماتېرياللارنى (  A         ) ، پىششىق يىمەكلىككە ئايلاندۇرۇشتۇر.
          A. قىزدۇرۇپ                B . رەتلەپ                 C. قاقلاپ
    16.  تۆۋەندىكى  بۆلەكلەردىن قاينىتىپ  پىشۇرۇشقا ماس كېلىدىغىنى ( B.     A.  C   )
          A. سان گۆش             B.                   پاچاق گۆش                C. ئومۇرتقا  
    17.  بىر قەدەر چوڭ ماتېريالنى پىشۇرۇشتىن بۇرۇن دورە – دەرمەككە (     A.      ) چىلاش كېرەك.
           A. ئۇزۇن ۋاقت             B. قىسقا  ۋاقىت         C. پۇشۇرىدىغان ۋاقىتتا
    18.  ئۇلۇق ئوتنىڭ ئوت يالقۇنى مۇقىم  كۈچلۈك (  A.     ) نۇرلۇق ، ھارارىتى كىشىنى قاچۇرۇدۇ.
            A. قارامتۇل قىزىل رەڭلىك          B. يېشىل رەڭلىك         C. ئاچ سېرىق رەڭلىك
    19.  (      A .    ( نى سېزىشكە بولىدىغان ئەڭ مۇۋاپىق تېمپىرا تۇرا 30-40 سېلسىيگرادوس.
                A . تەم                     B . ئاڭلاش                        C . پۇراق
    20. ئۇلۇق ئوتتا تېز قورۇش ئۇسۇلىنىڭ قورۇش ۋاقتى (  .B       ) بولىدۇ .
            A.  ئۇزۇن             .B قىسقا               .C 2 ~ 3 سائەت
    21.    داغلاپ پىشۇرۇشتا خام ئەشيانىڭ (   B.     ) تەرىپى ساپ سېرىق ساغارتىلىدۇ.
    A. ئىككى تەرىپى           B. ھەممە                    C. ئۈستى
    22.  ( A.        ) پىشۇرۇشنىڭ رەڭگى چىرايلىق ، قورۇمىنىڭ ئاستى ياغلىق ، غوز – غوز ، خۇشپۇراق ، ئۈستى شىرىن تەملىك ، يۇمران بولۇشتەك ئالاھىدىلىككە ئېگە .
    A. جىق ياغدا            B. ھوردا           C. چاپلاپ
    23.  قاينىتىپ پىشۇرۇش – قىزارتىپ پىشۇرۇش ، ئاق پىشۇرۇش ۋە (  A .      ) پىشۇرۇش دىگەن ئۈچ خىلغا ئايرىلىدۇ.
    A . دۈملەپ                      B. قۇرغاق               C. شورپۇلۇق
    24. قايناقسۇ ئارقىلىق چالا پىشۇرۇشقا بولىدىغان تاماق خام ئەشياسى (   C.    ).
          A. بېلىق پارچىسى              B. تاسما بېلىق               C. پالەك
    25. تۆۋەندىكى قورۇمىلار ئىچىدە قورۇشتىن بۇرۇن ۋە قورۇش جەريانىدا تەمى تەڭشىلىدىغىنى (  A.      ).
           A.گويرو                     B.سۈيرو            C. ماپو دوفۇ
    26.  تىزىپ پىشۇرۇش ئۇسۇلىدا خام ئەشيا (     C      ) تىزلىدۇ.
          A . پىشرۇش جەريانىدا      B. پىشۇرۇشتىن بۇرۇن      C. پىشۇرغاندىن كېيىن
    27.  دۈملەپ پىشۇرۇش ئۇسۇلى رەڭگى ۋە تەم تەڭشەش ئۇسۇلى جەھەتتىكى پەرقىگە قاراپ سېرىق دۈملىمە ، قىزىل دۈملىمە ۋە (     C       ) دۈملىمە دىگەن 3 خىلغا ئايرىلىدۇ
          A . ئاق دۈملىمە.          B  . قۇرغاق دۈملىمە        C . ياغلىق دۈملىمە
    28. شېكەر يىپچىسى چىقىرىشتا خام ئەشيا ئالدى بىلەن  (        ) پىشۇرۋېلىنىدۇ.
         A.  ياغدا داغلاپ              B. قاقلاپ                   C. ھوردا
    29. تۆۋەندىكى خام ئەشيالار ئىچىدە قايسىسىنى خام پېتىچە بىۋاستە سوغ سەي قىلىپ تەييارلاشقا بولىدۇ؟ .
         A.  پۇرچاق                  B. كەرەپشى                C . غولكۆك
    30.  يۇمۇلاق تەخسىنىڭ ئەڭ كىچىكىmc 9 چە ، ئەڭ چوڭ  (     B     ) چە كېلىدۇ.
    A.mc 50                  B.mc 60                     C .mc 70
    بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+34(axtuzi) مۇكاپات
  • چوققا [13 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-06 15:45 | 新疆

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( akil ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    تۇلپار
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 733
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 141
    شۆھرىتى: 1575 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 1850 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 201 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 33(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-06
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-12
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    1.A
    2.C
    3.B
    4.C
    5.A
    6.B
    7.C
    8.A
    9.A
    10.B
    11.A
    12.B
    13.C
    14.B
    15.A
    16.C
    17.C
    18.C
    19.A
    20.B
    21.A
    22.B
    23.A
    24.C
    25.A
    26.B
    27.B
    28.A
    29.B
    30.A
    چوققا [14 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-07-06 19:54 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( تۇلپار ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    سەۋسەبىن
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 1059
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 376
    شۆھرىتى: 3905 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 4830 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 388 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 53(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-31
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-20
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    1.   A
    2.   C
    3.   A
    4.   B
    5.   A
    6.   B
    7.   C
    8.    B
    9.    A
    10.  A
    11.  A
    12.  B
    13.  B
    14.   B
    15.  C
    16.  C
    17.  A
    18.  A
    19.  C
    20.  B
    21.   B
    22.  C
    23.  A
    24.  C
    25.  A
    26.  A
    27.  C
    28.  C
    29.  C
    30.  A  
    چوققا [15 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-03 07:05 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( سەۋسەبىن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    سەۋسەبىن
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 1059
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 376
    شۆھرىتى: 3905 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 4830 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 388 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 53(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-31
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-20
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئۇستام  ،    سۇئالنىڭ جاۋاپلىرىنى قانچىلىك توغرا تاللىيالاپتۇقكى، كۆزدىن كەچۇرۇۋىتىڭە.
    چوققا [16 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-09-05 00:46 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( سەۋسەبىن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئاپەت
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 86 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مەن توغىرا چاۋابىنى تابتىم .1.ب 2. ب 3. ئا 4. س 5. س 6. ئا  7. ئا 8. ئا 9. س 10. ب 11. ئا 12. س.13.س 14. س 15. ب 16. س 17. ب 18. س 19.ئا  20.ئا  21. ئا 22. ب. 23. ب  24. س 25. س 26. ئا 27. ب 28 .س  29. ئا  30. ئا ،     مىنڭچە توغىرا تاپتىم دەب ئويلايىمەن،  
    چوققا [17 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-10-18 16:20 | 新疆喀什地区

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاپەت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    تەنھاگۈل
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 1964
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 310
    شۆھرىتى: 3170 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 3230 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 345 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 30(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-12-21
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-05
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

        

                    ھۆرمەتلىك  مۇنبەرداشلار  ،    بۇ  سۇئاللارغا  توغرا جاۋاپ  بەرسەڭلەر .  ھەر  بىرىگە  2 دىن  مۇنبەر  پۇلى  مۇكاپات  بېرىلىدۇ .

                   بىرنى  تاللاش  

    ومۇربېرىلىدۇ)
    1.  ئاشپەزلىك مۇئەييەن بەدىئىيلىككە ئېگە  (        C     ) پەن
    A. سەنئەتلىك                   B. تېخنىكىلىق          C . ھۈنەرلىك
    2. بۇرۇنقى ئىنسانلار ئوتنى بايقىغاندىن كېيىن  (        C   ) باشلانغان .
        A. تەم تەڭشەش                 B  .ھورداش                C . پىشۇرۇش
    3. تۆمۈر قازان ، ياپىلاق تۆمۈر قازانلار بولسا (   C  ) دەۋرىدە دۇنياغا كېلىشكە باشلىغان.
         A. غەربىي خەن                 B .چىڭ             C . يۈەن
    4.سۇنى ۋاستە قىلىپ ئىسسىقلىق تارقىتىشنىڭ ئاساسىي شەكلى ( .A     ) دىن ئىبارەت.
       .A   رادىئاتسىيە   .B          ئىندۇكسىيە            .C      كونۋېكسىيە
    5. خام ئەشيانىڭ شەكلى چوڭ ياكى قېرى بولسا پىشۇرۇش ۋاقتى (   .A    ) بولىدۇ.
    A . ئۇزۇن              B    . قىسقا            C            . تېز
    6. رەڭگى توق ۋە ئاچ خام ئەشيالارنى سۇدا (     B      ) پىشۇرۇش كېرەك
        A. بىللە           B      . ئايرىم               . C   ئارىلاش
    7. قىزارتىشنىڭ رولى 1 –خام ئەشيانىڭ رەڭگىنى تېخىمۇ جۇلالىق قىلىدۇ 2- (C   )
        A  . ئوزۇقلۇقىنى كۈچەيتىدۇ                 . B  ئاقلاشقا ئاسان بولىدۇ      
    . C  خۇشپۇراقنى ئاشۇرۇپ ، غەيرى پۇراقنى تۈگۈتىدۇ
    8. ئىسسىق ماي 3-4 ئۈلۈش بولۇپ ، تېمفراتورىسى (    B    ) بولىدۇ
        A .℃ 60 ~℃ 90          B . ℃90 ~ ℃130         C       .℃130 ~ ℃170
    9. چالا پىشۇرۇش ئىچىدىكى  ھورداشتا دىققەت قىلىدىغان ئىشلارنىڭ  1- (    A   ).
        A   .  ئوت كۈچىنى ۋە ۋاقىتنى ئوبدان ئېگىلەش كېەك.
          B  .  كۆپخىل خام ئەشيالارنى ئايرىپ پىشۇرۇش كېرەك  
      . C      باشقا پىشۇرۇش ئۇسۇلى بىلەن ئۆزئارا ماسلاشتۇرۇش كېرەك.
    10. ئالىي سۈزۈك شورپا تەييارلىغاندا ئادەتتە 1.5 كلوگرام توخۇغا 3 كلوگرام سۇ  قۇيۇلۇپ (   B   ) ۆلوگرام شورپا ئېلىنىدۇ .
      A    . 2              . B        2.5             C         .  3
    11. تېتىتقۇلارنى تىزىپ قويۇشتا دائىم ئىشلىتىدىغانلىرىنى (  A  ) يەرگە تىزىش لازىم.
          A    . يېقىن        B            . ئوتتۇرىغا             . C    يىراق
    12. تۇخۇم ئېقى ئومىچى  - تۇخم ئېقى تەكشى ئارىلاشتۇرۇلۇپ ، كراخمال ، ئۇن ۋە (    A  ) قۇشۇپ تەييارلىنىدۇ
           A . تۇز                     B . سۇ               C    .  تېتىتقۇ
    13. كراخماللاشنى قويۇقلۇق دەرىجىسىگە ئاساسەن قېلىن ۋە (     B    ) نېپىز كراخماللاش دەپ ئىككىگە ئايرىشقا بولىدۇ.
    A. قويۇق                 B. سۇيۇك                   C. نېپىز
    14. خام ئەشياغا تەكشى تەم كىرگۈزۈپ ، بىردەم بېسىپ قويۇپ ، تەم سىڭگەندىن كېيىن كراخمالغا مىلەپ ياكى ئوماچلاپ ئاندىن (    B   ) سېلىش كېرەك .
         A  . سۇغا              .B ياغقا                   .C قاسقانغا
    15. پىشۇرۇش دىگىنىمىز ماتېرياللارنى (        A  ) ، پىششىق يىمەكلىككە ئايلاندۇرۇشتۇر.
          A. قىزدۇرۇپ                B . رەتلەپ                 C. قاقلاپ
    16.  تۆۋەندىكى  بۆلەكلەردىن قاينىتىپ  پىشۇرۇشقا ماس كېلىدىغىنى (    C   )
          A. سان گۆش             B.                   پاچاق گۆش                C. ئومۇرتقا  
    17.  بىر قەدەر چوڭ ماتېريالنى پىشۇرۇشتىن بۇرۇن دورە – دەرمەككە (     A     ) چىلاش كېرەك.
           A. ئۇزۇن ۋاقت             B. قىسقا  ۋاقىت         C. پۇشۇرىدىغان ۋاقىتتا
    18.  ئۇلۇق ئوتنىڭ ئوت يالقۇنى مۇقىم  كۈچلۈك (   C   ) نۇرلۇق ، ھارارىتى كىشىنى قاچۇرۇدۇ.
            A. قارامتۇل قىزىل رەڭلىك          B. يېشىل رەڭلىك         C. ئاچ سېرىق رەڭلىك
    19.  (      A    ( نى سېزىشكە بولىدىغان ئەڭ مۇۋاپىق تېمپىرا تۇرا 30-40 سېلسىيگرادوس.
                A . تەم                     B . ئاڭلاش                        C . پۇراق
    20. ئۇلۇق ئوتتا تېز قورۇش ئۇسۇلىنىڭ قورۇش ۋاقتى (   B      ) بولىدۇ .
            A.  ئۇزۇن             .B قىسقا               .C 2 ~ 3 سائەت
    21.    داغلاپ پىشۇرۇشتا خام ئەشيانىڭ (  B    ) تەرىپى ساپ سېرىق ساغارتىلىدۇ.
    A. ئىككى تەرىپى           B. ھەممە                    C. ئۈستى
    22.  (     A    ) پىشۇرۇشنىڭ رەڭگى چىرايلىق ، قورۇمىنىڭ ئاستى ياغلىق ، غوز – غوز ، خۇشپۇراق ، ئۈستى شىرىن تەملىك ، يۇمران بولۇشتەك ئالاھىدىلىككە ئېگە .
    A. جىق ياغدا            B. ھوردا           C. چاپلاپ
    23.  قاينىتىپ پىشۇرۇش – قىزارتىپ پىشۇرۇش ، ئاق پىشۇرۇش ۋە (   C    ) پىشۇرۇش دىگەن ئۈچ خىلغا ئايرىلىدۇ.
    A . دۈملەپ                      B. قۇرغاق               C. شورپۇلۇق
    24. قايناقسۇ ئارقىلىق چالا پىشۇرۇشقا بولىدىغان تاماق خام ئەشياسى (  C    ).
          A. بېلىق پارچىسى              B. تاسما بېلىق               C. پالەك
    25. تۆۋەندىكى قورۇمىلار ئىچىدە قورۇشتىن بۇرۇن ۋە قورۇش جەريانىدا تەمى تەڭشىلىدىغىنى (    A   ).
           A.گويرو                     B.سۈيرو            C. ماپو دوفۇ
    26.  تىزىپ پىشۇرۇش ئۇسۇلىدا خام ئەشيا (      B.    ) تىزلىدۇ.
          A . پىشرۇش جەريانىدا      B. پىشۇرۇشتىن بۇرۇن      C. پىشۇرغاندىن كېيىن
    27.  دۈملەپ پىشۇرۇش ئۇسۇلى رەڭگى ۋە تەم تەڭشەش ئۇسۇلى جەھەتتىكى پەرقىگە قاراپ سېرىق دۈملىمە ، قىزىل دۈملىمە ۋە (        A     ) دۈملىمە دىگەن 3 خىلغا ئايرىلىدۇ
          A . ئاق دۈملىمە.          B  . قۇرغاق دۈملىمە        C . ياغلىق دۈملىمە
    28. شېكەر يىپچىسى چىقىرىشتا خام ئەشيا ئالدى بىلەن  (        ) پىشۇرۋېلىنىدۇ.
         A.  ياغدا داغلاپ              B. قاقلاپ                   C. ھوردا
    29. تۆۋەندىكى خام ئەشيالار ئىچىدە قايسىسىنى خام پېتىچە بىۋاستە سوغ سەي قىلىپ تەييارلاشقا بولىدۇ؟ .B
         A.  پۇرچاق                  B. كەرەپشى                C . غولكۆك
    30.  يۇمۇلاق تەخسىنىڭ ئەڭ كىچىكىmc 9 چە ، ئەڭ چوڭ  (    A    ) چە كېلىدۇ.
    A.mc 50                  B.mc 60                     C .mc 70
    چوققا [18 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-01-05 13:14 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( تەنھاگۈل ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    تەنھاگۈل
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 1964
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 310
    شۆھرىتى: 3170 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 3230 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 345 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 30(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-12-21
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-05
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مىنىڭ جاۋابىم توغرىمۇ يە
    چوققا [19 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-01 12:09 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( تەنھاگۈل ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • 3
    • »
    • Pages: 2/3     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئاشپەز تەلەي يۇلتۇزى
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا